Отново ръст на заразените с коронавирус в Кюстендилско, 95 положителни проби за 24 часа

Снимка: Infomreja.bg

През изминалото денонощие са починали двама души

Нови 95 положителни проби за Ковид-19 има в област Кюстендил за изминалото денонощие. Новозаразени лица има в общините: Дупница - 46, Кюстендил - 32, Сапарева баня - 8, Кочериново - 6, по 1 нов случай в Трекляно, Невестино и Бобошево, информират от Областния оперативен щаб.

Към този час в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 38 лица. Петима пациенти са на интензивно лечение, от тях двама са интубирани. На кислород и в средно тежко състояние са 21 души.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 34 пациенти. Има 16 души на кислород, като петима от тях са в по-тежко състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 51 души. Трима от тях са в реанимация, има и четирима други в по-тежко състояние. По-голяма част от настанените за лечение са на кислород.

През изминалото денонощие са починали двама души: жена на 78 г. от община Дупница и мъж на 68 г. от община Сапарева баня. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2