Отново молдовците атакуваха: Продадоха "скъпи тенджери" на мъж от Созопол

Снимка: Infomreja.bg

На 26 ноември 2022 молдовци бяха задържани в Петричко

Служители от Районно управление - Созопол установили извършителя на измама за сумата от 2 000 лв., осъществена на 16 февруари около 9.30 ч. на паркинга на магазин "Лидл" в Созопол спрямо 50-годишен бургазлия.

Млад мъж му предложил да закупи кухненски прибори "Цептер" на цена, значително по-ниска от продажната.

Прибирайки се в къщи бургазлията констатирал, че приборите не са оригинални и сигнализирал за извършената измама полицейските служители.

В резултат на предприетите от тях действия е установен извършителя на деянието – това е 27-годишен молдовски гражданин, влязал в България на 29 януари през ГКПП Дунав мост.

Молдовецът е разпитан в Районно управление – Созопол и подробно обяснил механизма на извършената измама.

Задържан е за срок до 24 часа, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

ИНФОМРЕЖА припомня, че молдовци, търгували с фалшиви домакински уреди в Пиринско, бяха задържани, а един осъден условно.

Молдовците са продали за 1600 лв. домакински съдове на мъж от Скрът. Съдовете били фалшиви. Те продали комплекти тенджери, ножове и позлатени вилици от реномирани марки. В действителност му били продадени готварски съдове, кухненски прибори и такива за хранене, различни от показаните му първоначално мостри на предлаганите за продажба стоки.

Продавачите говорили добре български. Пострадалият видял, че стоките се различават от мострите, които са му показани. Той е сигнализирал до прокуратурата в Петрич. Незабавно е образувано досъдебно производство и са извършени процесуално-следствени действия.

Молдовец на 52 години – В.П., е с повдигнато обвинение на измама. Той е върнал парите на пострадалия и е признал за извършената измама и изразил съжаление.

При изземвания са открити още техника и съдове. Лицата, стопанисвали вещите, не са представени документи за автентичността за произхода на стоките. Живели са в хотели в Благоевград, обикаляли са областта, предлагайки стоките.

На обвиняемия е наложена условна тригодишна присъда след подписано споразумение с прокуратурата и одобрено от съда. Той има чисто съдебно минало.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK