Отлично представяне за гимнастичките от СК „Олимпик“ на Международен турнир по художествена гимнастика в Гърция

Снимки: СК "Олимпик" - Кюстендил

Отлично се представиха гимнастичките на СК „Олимпик“ – Кюстендил на проведения VІ международен турнир по художествена гимнастика “Емералдс купа” в Гърция. Проявата се организира от СК “Спартакус” и се проведе този уикенд. Кюстендилските надежди успяха да завоюват призови места, а за тяхната подготовка се погрижиха треньорките Мая Юн и Людмила Кадийска.

Ето и самото класиране:

Рая Сръндева - деца 2006 г. - 1 м на въже; 2 м - многобой и 4 м. - без уред;

Изабела Асенова - деца 2008 г. - 2 м. без уред;

Зорница Алексиева - деца 2009 г. - 4 м. без уред;

Калина Пеева - деца 2009 г. - 6 м. без уред;

„Децата, родени 2009 г. за първи път участват на състезание извън страната и се радвам, че началото на състезателния им път вече включва и тези участия, за да трупат опит като състезатели. Целта е със всяко участие да се преминава онази психологическа бариера, която често пречи да се покажат всички възможности на спортиста и изграждане на психика, отговаряща на профила “боец” – да покаже всичко, което се постига на тренировки“, коментираха двете треньорки.

Същевременно в гр.Велико Търново се проведе ДП по художествена гимнастика „А” категория, като клуба бе представен от две състезетелки – при ДМВ - Андреа Димитрова и при ДСВ - Елизабет Шопова. Допуснатите грешки не доведоха до класиране в челните 20 места.

„Надявам се, че догодина резултатите да са много по-добри, тъй като за първа година бяха включени по два нови уреда в програмата на децата ни, съгласно правилата за участие в тези две възрасти и съответната “А” категория. Надявам се и също така, че в Община Кюстендил ще обърнат внимание и на едно мое предложение, свързано с подобряване на базата на стадион ”Осогово”, като по този начин ще спечели както Общината, тъй като се засяга едновременно и секторът “Туризъм”, защото се касае за спортен туризъм“, заяви Людмила Кадийска.

По нейни думи само гимнастичките на "Олимпик" не тренират в нормални условия – без цял практикабъл по време на тренировка и без необходимата височина за състезателките над 10 г.

Това е огромна пречка за нормалната подготовка на децата, трениращи в СК”Олимпик”, тъй като няма равнопоставеност между клубовете, по отношение използване на общинската база.

„Благодаря на всички родители, които продължават да ни подкрепят в цялата дейност на вече тригодишния ни спортен клуб“, коментираха още от СК „Олимпик“.

За първи път клубът участва и в новото направление за БФХГ, което цели популяризиране на гимнастиката. С  първото си участие отборът на СК „Олимпик“ спечели първо място. Това се случи на І – я международен турнир за купа Феникс, състоял се на 21.05.2016 г. в гр.София в тренировъчната зала “Армеец” . Отборът беше в състав – Зорница Алексиева, Калина Пеева, Мира Добрева, Никол Котева, Кристина Нагледничка и Яница Тодорова.

На същия турнир по художествена гимнастика Соня Владимирова стана шампион при жените в „Б” кат., Рая Сръндева вицешампион при деца, родени 2006 г., при родените 2007 г. Ралица Стоилова и Аделина Грозданова станаха съответно на второ и трето място, и Изабела Асенова при родените 2008 г. завоюва също второ място.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//