Отцепил се от ИТН депутат е минал на детектор на лъжата

Снимка: Infomreja.bg

Отцепил се депутат от ИТН: Вотът днес няма да мине

Отцепилият се от „Има такъв народ" депутат Георги Георгиев е минал на детектор на лъжата. Това обяви самият той в изявление с напусналите партията народни представители.

„Купуването и продаването на гласове е престъпление. Купуването и продаване на народни представители е още по-голямо престъпление. Обявяването, че има купени народни представители обаче е точно такова престъпление, каквото е купуване на народни представители", каза Георгиев пред Нова.

По думите му през последните 8 дни те са обект на постоянни атаки от „народни представители, журналисти и други хора, които казват, че сме купени”.

„Има пълен отказ от това, че има народни представители, които вярват в Конституцията, в законите на страната и разчитат на собствената си съвест. Предложих на един ваш колега да ми даде място и час, в което да отидем и да направим полиграфско изследване – детектор на лъжата. Резултатите ще ви бъдат изпратени”, каза Георгиев.

Той прочете въпросите и отговорите им, които са били подложени на детектор на лъжата:

"- Ти получи ли пари от някого, за да напуснеш ИТН?

- Не.

- Кирил Петков предложи ли ти да станеш министър от „Продължаваме Промяната”?

- Не".

И добави: „Това, дами и господа, е истината и оттук нататък призоваваме главния прокурор и Прокуратурата на Република България да поискат конкретни доказателства от всички тези, които ни обвиниха и ако такива няма, аз ви гарантирам, че ще им бъде потърсена наказателна отговорност”.

Запитани дали отцепилите се от ИТН депутати ще подкрепят вота на недоверие, Георгиев отговори: „Ще гласуваме против вота на недоверие. Мотивите са ясни. Ясно е, че темата Северна Македония е измислена. Темата с МРРБ сме я коментирали достатъчно пъти, тя само се затвърди. В момента България под никаква форма не трябва да бъде поставяне в такава политическа несигурност”.

Иво Атанасов заяви, че няма никакъв проблем всеки от тях да застане на детектор на лъжата. „Накарайте обаче Слави Трифонов и Тошко Йорданов също да застанат на него”, добави той.

„Вотът днес няма да мине. Очаквам от групата на ИТН да се присъединят към нас”, заяви Светлин Стоянов.

По-късно от просцентъра на "Продължаваме Промяната" изпратиха до медиите и резултата от проведения полиграфски тест.

"Вотът днес няма да мине и очаквам от групата на "Има такъв народ" да се присъединят към нас", това заяви в извънредно изявление в Народното събрание независимият депутат Светлин Стоянов.

Той е един от шестимата отцепили се от партия "Има такъв народ". Очаква се те да подкрепят правителството при гласуването на вота на недоверие срещу кабинета "Петков" след час.

Гласуването ще се проведе около 19,00 часа.

От опозицията заявиха, че ще се регистрират и ще има кворум. По-рано днес заседанието, на което трябваше да се гласува новият председател на Парламента, беше закрито, след три неуспешни опита за събиране на кворум. 

От управляващата коалиция са на мнение, че вотът на недоверие няма да е успешен, въпреки трудната задача за събиране на мнозинство. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//