От Сухиндол вицепрезидентът призова за по-голяма самостоятелност на общините

Снимки: Президентство

На Трифон Зарезан Илияна Йотова се включи в обредното зарязване на лозята

За по-голяма самостоятелност и финансова децентрализация на общините се обяви вицепрезидентът Илияна Йотова в Сухиндол, където беше гост на празника на общината и Деня на лозарите и винопроизводителите. „Трябва да постигнем финансовата децентрализация на общините, за която говорим от толкова време. Това ще им осигури по-голям шанс за развитие, а не да разчитат само на разпределението на средствата от националния бюджет“, посочи Йотова.

Вицепрезидентът призова държавата към по-голяма подкрепа за лозарите и посочи като обнадеждаващ знак увеличеното до 90% подпомагане по лозарската програма.

„Преди пет години, в началото на първия ни мандат с президента Радев отново бях на тази благословена земя и заедно с вас зарязахме лозята. Същите лозя родиха много богата реколта. Разчитам това като добра поличба за здраве и благоденствие“, обърна се Илияна Йотова към жителите и гостите на града. Тя поздрави сухиндолци за трудолюбието, за това, че съхраняват и предават традициите от поколение на поколение.

В местността „Димчански завой“ вицепрезидентът участва в обредното зарязване на лозята. По-рано Илияна Йотова проведе среща с кмета на община Сухиндол инж. Пламен Чернев, на която бяха обсъдени проблемите с обезлюдяването и опазването на чистата природа на региона. От общината изразиха своите притеснения относно проекта за изграждане на завод за горене на отпадъци, който ще замърси въздуха, водите и почвата на благодатната земя.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK