Осъдиха условно 54-годишен мъж, шофирал пиян в Кюстендил, отнеха му и автомобила

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът е лишен от правото да управлява МПС за срок от 8 месеца

Районният съд в Кюстендил наложи наказания „лишаване от свобода“ за срок от 4 месеца, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години, и „лишаване от право да управлява МПС“ за срок от 8 месеца по отношение на подсъдим, който се призна за виновен в управление на МПС след употреба на алкохол.

Съдът отнема в полза на държавата лек автомобил „Рено“, собственост на 54-годишния мъж от община Кюстендил.

Районтият съд одобри споразумението, постигнато между прокуратурата и защитата, за извършеното престъпление по чл. 343б, ал.1 от НК. В. С. се призна за виновен в това, че на 09.10.2023 г., на ул. „Николичевски път“ в Кюстендил е управлявал собствения си лек автомобил „Рено“ с концентрация на алкохол в кръвта 1, 78 промила, установено по надлежния ред, с техническо средство „Алкотест Дрегер“.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

На основание чл. 343б, ал. 5 от НК, Районният съд определи: отнема в полза на държавата лек автомобил „Рено“, с описани регистрационен номер и рама, собственост на В. С., на съхранение в ОД МВР – Кюстендил. Определението подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//