Огнян Герджиков: Пламен Николов лесно би влязъл в ролята на премиер

Снимка: БГНЕС

Хората около него има огромно значение

Макар и без политически опит, натрупан в годините, номинацията за премиер на "Има такъв народ" Пламен Николов лесно би влязъл в тази роля заради опита си в реалния живот и бизнеса.

Това каза конситуционалистът, бивш председател на Народното събрание и служебен министър-председател Огнян Герджиков.

Хората около него има огромно значение, не по-малко от самия премиер. Ако той се огради с правилните хора, то тогава ще има успех.

По думите на Герджиков следва да има приемственост между новия кабинет и политиките на настоящия служебен такъв, в който имало "великолепни личности".

Поне година-година и половина - толкова следва да изкара във времеви план евентуалното ново управление, макар практиката да показва, че подобни правителства, уповаващи се на плаващо парламентарно мнозинство, не просъществуват много във времето, подчерта той.

"Непремерен ход, който крие много рискове" - така за пореден път определи Герджиков "крайъгълния камък" в доктрината на ИТН - мажоритарните избори.

Нови избори наесен не следва да бъде изключвано като вариант, смята бившия премиер. "Смятам обаче, че правителството ще изкара поне година", добави той./ news.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax