Очаква се назначаването на третия заместник-кмет на Община Благоевград

Колаж, илюстрация: Infomreja.bg, С. Кимчев отляво, И. Николов

Директор на дирекция "Култура" остава Силвия Домозетска

Очаква се назначаването на третия заместник-кмет на Община Благоевград. Скоро името му ще бъде обявено официално след финализиране на „преговори“ с избрания за длъжността. Към момента постът е пуст.

За трети заместник на кмета Байкушев се спряга Станислав Кимчев – познат добре в общината. Той е син на актьора Николай Кимчев. Водил е множество културни прояви в Благоевград, сред които достойно „замести“ баща си като водещ на кукерския фестивал през януари.

Кимчев е познат и като диригент на „Роулинг Тоунс“ – вокална формация, която от две години насам набира популярност у нас и в чужбина.

Името на Кимчев-младши се „разпространява“ от седмица насам из коридорите на Общинската администрация. За ИНФОМРЕЖА от пресцентъра на институцията обявиха, че Кимчев не е сключил все още трудов договор.

Станислав Кимчев е Бакалавър по "Музика", магистър по "Кино и ТВ режисура" и "Международни отношения". Има над 17-годишен опит в  управлението, изследването, маркетинга и продажбата на информация, свързана с особеностите, тенденциите и развитието на ТВ пазарите за ЦИЕ.

Управител и съучредител на B2B  медийната платформа  CEETV Ltd., София, България. Успешно участва в създаването и разработването на стратегията за изграждане на дигиталната абонаментна платформа ceetv.net на международния B2B медиен пазар. Международен мениджър и съучредител на TVBIZZ Magazine, София, България.

Успешно разработва и изпълнява стратегията за създаване на печатното издание и онлайн страница (tvbizzmagazine.com) на TVBIZZ Magazine на международния B2B медиен пазар. Списанието вече 10 години е сред официалните публикации на най-големите международни пазари за телевизионно съдържание MIP - Cannes,; NATPE - Miami;  NATPE - Budapest и др.

Организатор, съучредител и изпълнителен продуцент на  7 издания Pitch&Play Live - Будапеща, Унгария - ежегоден конкурс и церемония на живо за избор на най-добър телевизионен формат, реализиран през годината на териториите на СИЕ.

Организатор, учредител, сценарист и главен модератор на  първото издание на фестивала за разпространение на телевизионно съдържание SOFIA MEDIA PLAY.

Носител на “Златен чадър” от Mediamixx Варна - 2010 за принос в развитието на независимите медии. Създател и диригент на смесената хорова формация “Rolling Tones” към НЧ “АУРА,”  София.  Носител на специалната награда за високи постижения във вокалното читалищно изкуство.

Организатор и директор на първото издание на Фестивала за вокално изкуство “АУРА,” Благоевград. Организатор, сценарист и водещ на редица публични събития в България и чужбина, четем от биографията му, представена в предизборната програма на настоящия кмет Байкушев, от чийто екип през септември 2023 бе Кимчев.

Талантливият син на покойния актьор е познат в политическите среди като кандидат за депутат. В момента той е общински съветник в настоящия местен парламент, след като по право и брой преференции зае място на отказалата се от мястото си в ОбС – Боряна Шалявска.

Тя пък е вторият назначен от Байкушев заместник – по образованието.

Първият е юристът Ася Иванова, която пое поста на заместник-кмета по икономическо развитие.

Темата за рокадите в Общината продължава именно в ресора по финансите.

Директорът на отдела „Местни данъци и такси“ – Иво Николов, в момента е временно назначен и като директор на дирекцията по „Финанси“. Той съвместява двете длъжности до избора на нов директор на финансовия отдел след напускането на Борислав Механджийски от предния кметски екип.

Иво Николов изпълняваше заместник-кметска длъжност в кабинета „Камбитов“, а след конкурс, обявен за мястото за директор на местните данъци, бе избран от екипа „Томов“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK