Община Симитли внедрява италиански модел за по-качествени и бързи услуги

Апостол Апостолов, снимка: infomreja.bg

До дни кметът на община Симитли Апостол Апостолов ще подпише договор за финансиране по проект „Практики на аутсорсинг - фактор за добро управление на общинските дейности”, който ще се изпълнява в партньорство с италианската община Монфалконе.

Проектът на община Симитли е сред 13-те одобрени в цяла България. За внедряване на по-качествени и бързи услуги по италиански модел, община Симитли печели финансиране по Оперативна програма „Административен капацитет” в конкуренция със 70 кандидати, сред които общини, областни администрации, държавни агенции.

В рамките на 18 месеца служители в общинска администрация, представители на бизнеса и обществеността ще взаимстват и внедряват в община Симитли добрите практики на италианската община Монфалконе за управлението на общинските дейности и подобряване качеството на предоставяните услуги.

Съгласно разработения план, по проекта ще бъде изградена партньорска мрежа между общините Симитли и Монфалконе (Италия) за пренасяне на експертиза и опит за ефективно управление на общинските дейности, предоставени на външни изпълнители; ще се подобри икономическата ефективност при разходване на публични средства чрез анализиране на възможностите за възлагане на общински дейности на външни изпълнители.

По проекта е предвидено още надграждане на административния капацитет на общинската администрация и стимулиране на публично-частното партньорство чрез изнасяне на общински услуги и предоставянето им на външни изпълнители; както и подобряване на мониторинга и управлението на аутсорсваните дейности.

Проектът на община Симитли „Практики на аутсорсинг - фактор за добро управление на общинските дейности” се финансира по Оперативна програма „Административен капацитет”. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 249 196,67 лева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK