Община Сатовча събра над 51 хил. лв. на благотворителната си кампания “Нека доброто продължи”

Снимка: pixabay

Тази инициатива се превърна в традиция

Община Сатовча: Преди единадесет  години, по идея на кмета на общината д-р Арбен Мименов за първи път се организира кампания за набирането на средства за децата сираци, на които им предстои абитуриентски бал, с цел да бъдат финансово подпомогнати за закупуване на облекло за паметната за тях абитуриентска вечер. Тази инициатива се превърна в традиция и с годините според събраната сума се подпомагат и деца сираци, които не са абитуриенти, както и деца с трайно увреждане до 16 годишна възраст. Всяка година през месец декември се организират благотворителни инициативи, чиято основна цел е разпространение на идеята и набирането на средства, чрез продажбата на саморъчно изработени картички, сувенири, различни произведения на изкуството, кулинарни творения, музикални изпълнения и други такива, предимно от деца и ученици от всичките детски градини и училища от община Сатовча. 

В трудното време и тежките дни, в които живеем свързани с разпространението на COVID-19 на територията на община Сатовча, страната и целия свят, както и наложените ограничения, тази година кампанията беше различна, жителите на общината, местния бизнес и всеки желаещ да бъде част от кампанията даде своя дан и благодарение на отзивчивостта на всеки един от вас се събраха 51 305 лева. Въпреки, че не се организираха масови мероприятия, благотворителни разпродажби, търгове и тържества, всеки желаещ да бъде част от инициативата можеше да дари средства всеки делничен ден в сградата на Общинска администрация - Сатовча, в кметствата по населени места или по банкова сметка обявена от Общината. 

Пандемията определено промени хората и света около нас. Всички ние разбрахме, че не трябва да приемаме всичко за даденост, че от нас самите зависи не само нашият живот, но и живота на нашите близки, приятели и познати. 

Може би по-осъзнато разбрахме, че сме зависими един от друг, не само, че може да се заразим един от друг, но и че трябва повече от всякога да си помагаме един на друг, да проявим повече разбиране към проблемите на хората, да си помагаме в трудни моменти, да бъдем заедно и в добро и лошо. Това, направиха хората от общината  - бяха съпричастни към каузата на кампанията. Помислиха за трудностите, които преживяват другите.  Станаха багодетели, чрез които семействата, намиращи се в трудно положение да намерят облекчение и лъч светлина в трудните моменти. Това, бяха кметове, съветници, местен бизнен и всеки, желаещ доброто на другия. Това, бяха хората от общината, които дадоха надежда и продължиха да вярват и да бъдат част от доброто.

Съпричастност и благодетели на кампанията бяха и лица и фирми извън общината, коментира кметът д-р Арбен Мименов с благодарност и признателност.

За поредна година жителите на община Сатовча показаха единство, съпричастност и дарителство към организираната от Общинската администрация Сатовча Благотворителна кампания за  набирането на средства за деца сираци и деца с трайно увреждане до 16 годишна възраст от общината под надслов „Нека доброто продължи“, коментира кметът Мименов.

Средствата, които по традиция се предотавят на децата сираци и децата с трайно увреждане до 16 годишна възраст в навечерието на Новата година се предадоха лично на 7-те абитуриента, които получиха по 600 лева, а всички останали 94 деца получиха по 500 лева, чрез свой родител или пълнолетен настойник.

Кметът на общината д-р Арбен Мименов, чрез благодарствени писма и грамоти за направено дарение благодари на всички благодетели били част от кампанията, които направиха отново успешна каузата „Нека доброто продължи“, които направиха добро на семействата, имащи най-голяма нужда от парична помощ. Благодари на благодетелите, които дариха топлина в домовете, на онези от нас, които имат най-голяма нужда от това. Направиха дните им по спокойни и дариха надеждата в очите им, че доброто продължава да го има, че не сме го загубили.

Това, че в дни на пандемия, в дни на много трудности и изпитания, всеки един от вас е дарил според възможностите си е безценно човешко качество, достойно за уважение. Това, което всички ние заедно направихме, тази кампания на бъде реалност е много стойностно и оценено от всички онези семейства, имащи нуждата сега, за да бъдат по-спокойни, за да бъдат облекчени грижите им, за да бъдат топли сърцата им, за да повярваме всички, че наистина доброто е в нас. 

С огромно благодаря към усилията на всички ви, да бъде каузата ни успешна, коментира кметът на общината д-р Арбен Мименов. Специални благодарности и към местния бизнесмен Юсеин Малаев от село Вълкосел, който дари 42 броя  кожени зимни обувки за децата сираци от общината. Да бъдат успешни дните ви, да бъде здраве и благоденствие в домовете ви! Нека продължим да бъдем сплотени и занапред, защото всички ние вявраме в доброто, защото заедно можем всичко, коментира кмета Мименов.

 

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK