Община Сандански погва собствениците на неправилно паркирани и изоставени возила

Снимка: Infomreja.bg, архив

От утре Община Сандански започва акция срещу изоставени возила и неправилно паркирани автомобили. 

Служители на администрацията ще следят за нарушения, ще съставят актове и ще налагат глоби на всички собственици на излезли от употреба и спрени от движение МПС-та, които се намират на обществени места - на улици, тротоари, паркове, стадиони, пред културни и спортни зали, квартални градинки и междублокови простванства. 

Проверките, които ще контролират спазването на правилата за паркиране в града, са регламентирани в Наредбата за опазване на обществения ред, обществената чистота и спокойствието на гражданите. 

На собствениците на излезли от употреба моторни превозни средства се дава срок от 14 дни, в който да преместят излезлите от употреба моторни превозни средства в частен имот или да въведат същите в техническа изправност. 

След  изтичането на посочения срок ще бъдат съставяни актове за установяване на административно нарушение и налагани глоби в размер на 200 лева.

С промените в Наредбата за опазване на обществения ред, обществената чистота и спокойствието на гражданите, приета с решение на Общинския съвет в края на януари, фишовете за нарушения ще се съставят от определени със заповед на кмета Кирил Котев лица или от служителите на Районно управление – Сандански. 

Глобите, които ще бъдат налагани, са в различен размер, спрямо нарушенията, като длъжностните лица ще бъдат задължени да съставят актове за установени от тях нередности. 

Глобата, която не е платена доброволно в 7-дневен срок от издаването на фиша, ще се счита за влязло в сила наказателно постановление, съобщиха от администрацията в Сандански. 

От 50 до 200 лв. глоба грози всеки, паркирал върху зелени площи, площади или декоративни пешеходни зони. Санкции ще бъдат налагани и при паркинг на пешеходни пътеки, пред входовете на паркове, училища, предприятия, както и на други места, където е възможно да влизат и излизат превозни средства.

При неправилен престой и паркиране на МПС, установяване на нарушението може да става и без присъствието на водача, като за целта ще се залепва известие за глоба с фиш по образец, указващо на водача да заплати съответната глоба в общинска администрация – Сандански.

Целта на мерките, които предприема община Сандански, са проходимост на общинската пътна мрежа, спазване на правилата за движение и нормативните изисквания, които трябва да важат за всички.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK