Община Разлог с 9 милиона инвестиции в село Баня, ще вложи още 7 300 000 лева

Инж. Красимир Герчев, снимка: Община Разлог

8 944 308 лева са инвестирани от Община Разлог за развитие на село Баня и превръщането му в модерен балео и СПА център.

Кметът на планинската община инж. Красимир Герчев и неговата администрация са подготвили още проекти на стойност 7 299 608 лева, които предстои да се реализират в село Баня.

Инвестициите в размер на почти 9 милиона лева са направени през последните 7 години и вече дават своите положителни резултати – увеличен е броят на външните инвеститори, развита е туристическата база и услуги, повишена е заетостта на местното население.

Със средства от Европейския съюз и от общинския бюджет са решени изключително важни и значими проблеми в село Баня – изградена е цялостна канализация и водопровод, ремонтирани са пътища, улици, тротоари, укрепена е река „Пихла”, която наводняваше домовете на хората, изградени са спортни площадки, реставрирани са културни-историческите  паметници – „Старите бани”, ремонтирани и обновени са детската градина, училището, пенсионерския клуб, сградата на домашен социален патронаж и други.

Община Разлог е и положителен пример по отношение на оползотворяването на природни ресурси, защото топлата минерална вода в Баня се използва за редица социални нужди – отоплява се училището, детската градина, пенсионерския клуб и други социални заведения.

С поглед в бъдещето едни от най-значимите проекти, които предстои да бъдат реализирани са изграждане на младежки спортен център и атрактивен и модерен център за отдих и плувни спортове, реконструкция на парка и рехабилитация на детска площадка.

„Ние не делим хората и териториите, полагаме грижи и усилия за всички, защото всички ние живеем в община Разлог. Цялата територия на община Разлог се развива планово и устойчиво. В нашите действия няма хаотичност и популистки изказвания. Използваме природните ресурси, за да осигурим по-добър стандарт на живот на населението в общината”, коментира инж. Красимир Герчев, кмет на Община Разлог.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK