Община Хаджидимово спечели делото във ВАС, спреният проект за 16,4 млн. лв. продължава след изборите

Арбен Хавальов, снимка: infomreja.bg

Със свое решение Върховният административен съд отмени решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което преди четири месеца бе блокирана процедурата за избор на изпълнител за проект по ОП „Регионално развитие“ за 16 400 000 лв. Жалбата, която отмени ВАС бе подадана от фирмата, участваща в търга – „Протико Ил“ ЕООД на скандално известния Арбен Хавальов, за когото се говори, че е „бизнесмена чудо на Ахмед Доган”.

Хавальов, който е от хаджидимовското село Абланица, е с две имена. Другото му е Антон Драгомиров Белев. Него бизнесменът използвал за източване на ДДС и други данъчни престъпления, за които е бил осъден.

Фирмата, която спря търга на Община Хаджидимово, се води на името на сестрата на Арбен Хавальов, която има фризьорски салон в столицата. По волята на Ахмед Доган Хавальов бил и собственик на сарая „Каса Домини“ в Рибарица.

„Въпреки че ни забавиха четири месеца това, за което получихме финансиране по програмата за развитие на селските райони, ще бъде изпълнено“, увери досегашният кмет на Хаджидимово Людмил Терзиев. По време на неговото управление бе спряна процедурата от Хавальов и се стигна до съдебни дела.

„Веднага след произнасянето на ВАС за отмяна решението на КЗК по жалбата на Хавальов, процедурите са възобновени и се прави организация за реаллизиране на проекта“, коментираха временните управляващи Община Хаджидимово до избора на нов кмет.

Въпросният проект включва обновяване на градския парк в Хаджидимово, ремонт на улици, тротоари и ВИК мрежа за 16, 4 млн. лв. на територията на града и селата Садово, Копривлен, Ляски, Беслен и Абланица. Очаква се веднага след изборите да бъде избран изпълнител и проектът до края на тази и началото на следващата година да бъде приключен, съобщиха от кметството в Хаджидимово.

 

КОМЕНТАРИ

Umen15:42 - 23.11.2011
Do koga hte ni zablugdava toi lLisunger?
ТОЙ06:27 - 14.10.2011
БРАВО ЛЮДМИЛЕ,ТИ СИ НОВИЯТ СТАР КМЕТ! ЩЕ СПЕЧЕЛИШ ОЩЕ НА ПЪРВИ ТУР НОВИЯ МАНДАТ! УСПЕХ !
Очуден00:55 - 14.10.2011
Ега ти глупостите
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK