Община Гоце Делчев кани на събор в село Попови ливади

Снимка: община Гоце Делчев

Той е посветен на 119-ата годишнина от Илинденско - Преображенското въстание

Община Гоце Делчев организира традиционния събор в село Попови ливади по повод 119-ата годишнина от избухването на Илинденско – Преображенското въстание. Тази година съборът ще се проведе на 30 юли 2022 г. /събота/.

Програмата ще започне в 10.30 часа пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади със заупокойна молитва за загиналите в Илинденско – Преображенското въстание и молебен за здраве, които ще отслужи Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. След това на паметника на Гоце Делчев ще бъдат положени венци и цветя в знак на признателност и преклонение пред паметта на участниците във въстанието.  

В 11.30 часа на голямата поляна в село Попови ливади ще започне празничният концерт. В програмата ще участват оркестрите: „Щуро маке“, „Уникат“, „Ивелия“, „Неврокоп“, „Импулси“, „Македонски ритми“ и оркестърът на Панчо Иванов. Тази година специални участници в празничната програма ще бъдат Михаела Филева, Иван и Ивана Дякови.

Осигурен е организиран транспорт от Гоце Делчев до Попови ливади. Автобусите ще тръгват от паркинга при бившия магазин „Валан“, ще имат още една спирка и в района на бившата казарма. Първият автобус в посока Попови ливади ще бъде в 8:00 часа, а връщането обратно към Гоце Делчев започва след 15:30 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK