Община Благоевград апелира за разделно събиране на отпадъците

снимка: Екобулпак

Община Благоевград и Екобулпак АД въведоха система за разделно събиране и оползотворяване на отпадъци от опаковки. Новият проект е поредно усилие на общинското ръководство за устойчиво развитие и опазване на околната среда в района на Благоевград.

Според сключения договор, Екобулпак АД обслужва два типа контейнери: жълти - за събиране на опаковки от хартия, пластмаса и метал, и зелени - за стъклени опаковки. Те са поставени до съдовете за битови отпадъци, което улеснява както гражданите, така и водачите на специализираните автомобили, които извозват отпадъците.

От обслужващата фирма апелират да не се смесват различните видове отпадъци, тъй като контейнерите се обслужват с различна техника.

На територията на Благоевград и селата Покровник, Бело поле и Рилци са разположени общо 200 жълти и 200 зелени контейнери. След транспортирането на отпадъците те се сортират на специализирана сепарираща инсталация и се предават за рециклиране.

Екобулпак АД организира информационно-образователна кампания за населението с цел разясняване на ползите от разделното събиране и рециклирането на отпадъци. След началото на учебната година за учениците от всички възрасти са предвидени разнообразни и забавни дейности.

Община Благоевград и Екобулпак АД призовават гражданите да използват контейнерите за разделно събиране по предназначение. Сигнали, мнения и въпроси могат да бъдат подавани на телефони 02/ 434 16 68 и 0884 00 30 30.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK