Областният управител поздрави новия архиерейски наместник на Кюстендилската духовна околия

Снимки: Областна администрация Кюстендил

Янев приветства с „Добре дошъл“ архимандрита

Областният управител Виктор Янев се срещна с новия архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия – архимандрит Исаак. Янев приветства с „Добре дошъл“ архимандрита, поздравявайки го с назначаването му от 15 юли тази година за архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия. 

По време на срещата областният управител и архимандрит Исаак обсъдиха изучаването на предмета „Религия“ в местните училища, както и необходимостта от извършване на дейности по реставрация и реконструкция на някои храмове в региона. Коментирана бе и възможността за съдействие от страна на областния управител за получаването на по-детайлна информация относно програми, по които може да се кандидатства за възстановяване на храмовете. 

Двамата изразиха увереност, че отношенията между държавната власт, местното самоуправление и архиерейското наместничество ще продължат да бъдат все така добри, както досега. „Вярвам, че трудейки се заедно и в общо сътрудничество, ще постигаме целите и добрите намерения на Църквата за благото на жителите на област Кюстендил“, заяви архимандрит Исаак. 

Новият архиерейски наместник подари на областния управител икона на Свети Великомъченик Мина. Янев от своя страна подари на госта си символичен плакет на Областната управа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK