Облачно и дъждовно време днес

Снимка: Infomreja.bg

Значителни ще са валежите в югоизточните райони от страната

Днес времето ще се задържи облачно с валежи в Източна и Централна България, а вечерта и в Северозападна. Значителни ще са валежите в югоизточните райони от страната. В сутрешните часове в Централния и Източния Предбалкан, както и в Лудогорието ще вали предимно сняг. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между между 3° и 8°, в София около 6°.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг, под около 1200 метра - от дъжд. През деня с повишението на температурите по старопланинските проходи ще има условия за образуване на поледици. Ще духа умерен до силен вятър от изток, по високите и открити части - от югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 2°.

По Черноморието ще бъде облачно, ветровито и с валежи от дъжд. По южното крайбрежие количествата ще са значителни. Ще духа умерен, временно силен североизточен вятър. Максималните температури ще са 11°-13°. Температурата на морската вода е 13°-14°. Вълнението на морето ще бъде 3 - 4 бала.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца. През деня слабо ще се понижи.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 35 мин. и залязва в 16 ч. и 54 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 18 мин. Луната в София изгрява в 12 ч. и 53 мин. и залязва в 22 ч. и 54 мин. Фаза на луната: един ден преди първа четвърт. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK