Новите ръководители на дирекции в Община Благоевград са ясни, само един е зам.-кметът... засега

Снимка: Infomreja.bg

Очаква се да бъдат запълнени още два поста на заместници на Стоянов

Националната вълна на експертен кабинет и политика с ДНК на доброто вече „властва“ в Благоевград.

Новият кмет на Благоевград – Илко Стоянов, представи част от екипа си. Ще бъде организирана дискусия – тип референдум, с жителите на селата в общината, за избор на нови кметски наместници.

Единственият за сега представен заместник-кмет от екипа на Стоянов е Христо Дюгеров. Той ще отговаря за строителството, териториалното и селищното устройство. Дюлгеров е познат като шеф на ВиК-Благоевград между 2002 и 2006 година.

Очаква се да бъдат запълнени още два поста на заместници на Стоянов – а именно ръководител на ервопроектите и икономиката.

„Трябва човек, който да изпълни поста със съдържание, а не обратното“, заяви Стоянов на пресконференцията като изясни, че „свободните засега клетки“ са в изчакване на качествени експерти, за които се оглежда и търси новият кмет.

Борис Механджийски – един от полицаите, преживели едно от най-сложните и дълги дела в България по казуса „Чората“, финансист и банков мениджър, оглавява дирекцията по бюджет, финанси и общинска собственост.

Емилия Халилова – Цветина пък застава начело на ресора по социална политика. Професионалният ѝ път е именно свързан с тази сфера.

Диана Стефанова ще следи за екологията и чистата среда в съответната дирекция и ще ръководи и Инспектората към съответното звено. Тя е инженер химик по образование, която е работила и в РИОСВ и в Общината.

Гергана Муртова отговаря за икономическото развитие и инвестициите. Тя е позната от кулоарите на ОбС като съветник с три последователни мандата.

Дамян Качулски ръководи дирекцията по образование и иновации. Той има впечатляваща биография на млад и амбициозен мъж, завършил образованието си и реализирал се успешно във Великобритания. Изцяло работил в сферата на образованието, номиниран е за най-иновативен преподавател на Острова, носител на множество награди, сред които и на „Таймс“ за висше образование.

Качулски заяви, че връзката си с Великобритания не я прекъсва, но ще се опита да внесе позитивната и иновационна вълна в Благоевград.

Дейвид Арабаджиев е отговорен за дигитализацията на администрацията – мечта – търсена и обещавана от предните градоначалници. Той е завършил в местния ЮЗУ и в УННС. Биографията му отличава две имена на фирми, в които е работил, а именно – Джи Пи Груп – станала известна с магистралите в страната, и мобилните оператори А1 и Теленор.

Последна в списъка с „избраните“ от Стоянов, но не и по значение, е известната с гласа си, усмивката и професионализма си Силвия Домозетска, която получи десетки поздрави от присъстващите на пресконференцията журналисти. Домозетска е журналист, ТВ водещ, ивент организатор, сценарист, уеб редактор. Позната е като глас и визия в БНР и БНТ. Тя е водила множество културни събития в областта. За кратко е началник на звено „Култура“ в Общината през 2012, а днес оглави отново звеното, както и пиарския екип.

„Експертен екип, не толкова политически“, обобщи представянето на лицата Стоянов. Той даде сериозна заявка за изключително прозрачно управление, както и за отлична работа с медиите, сочейки ги за проводник на информация между хората и ръководителите, работещи за хората.

ЕТО И БИОГРАФИИТЕ НА ПРЕДСТАВЕНИТЕ НОВИ КАДРИ:

Инж. Христо Дюлгеров – заместник-кмет по строителство, териториално и селищно устройство. Той е завършил висшето си образование във ВИАС – София. Започва трудовия си стаж като организатор „Производство“ и началник на строителен обект в СУ „Хидрострой“ - град Сандански. От 1985 г. до 1990 г. е зам.-директор в СП „В и К“ – Благоевград. От 2002 г. до 2006 г. е управител във „В и К“ ЕООД – Благоевград. Работил е като: проектант на В и К мрежи и съоръжения в Териториална проектантска организация – Благоевград; технически ръководител по строителството в Общинска фирма „Рехома“ -Благоевград; началник „Пречиствателна станция за питейни води“ във „В и К“ - Благоевград; проектант на В и К мрежи и съоръжения; главен специалист „Маркетинг, договаряне и собственост“ в „Агроводинвест“ ЕАД - София; управител и специалист по строителен надзор в „Хидро Хеа“ ООД - Благоевград.

Борис Механджийски – финанси, бюджет и общинска собственост. Борис Механджийски е завършил висшето си образование в УНСС-София. Работил е общо 8 години в държавния сектор – МВР, НАП и НОИ. Има 13 години опит в банковата сфера, от които 7 години като управител на банков клон на Пощенска банка.

Емилия Халилова – социална политика. Емилия Халилова-Цветина е завършила „Социална педагогика и социално подпомагане“, Магистър по „Етопедия“.  Целият й трудов стаж е преминал в сферата на социалното подпомагане и услуги. Работила е на различни позиции в поделенията на Агенция за социално подпомагане към Министерство на труда и социалната политика. Била е директор на Дирекция „Социално подпомагане” в продължение на 7 години. 14 години е работила  като началник-отдел „Хора с увреждания и социални услуги“ в Дирекция „Социално подпомагане” - Благоевград. Заема длъжността „Главен инспектор” в Агенция за качество на социалните услуги.

Диана Стефанова – екология и чиста среда. В Дирекция „Екология и чиста среда“ влиза и звено „Инспекторат”. Инж. Диана Стефанова е завършила специалност „Инженер химик“ във ВХТИ - София. Има специализация в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград по Управление на Европейски проекти и програми и специализация по Управление на администрацията.  От 2003 г. до 2015 г. Диана Стефанова е работила в РИОСВ – Благоевград. От декември 2015 г. до момента е на длъжност „Главен експерт Еколог” в Община Благоевград. За мандат 2015 – 2019 г. и мандат 2019 – 2023 г. е заместник-председател на Комисия по “Екология и чиста среда” в НСОРБ. Говори два езика.

Гергана Муртова – икономическо развитие и инвестиции. Завършила степен “Бакалавър“ от университета Якобс в Бремен, Германия, в сферата на психологията и социологията, както и „Магистър“ по Бизнес администрация за ръководни кадри от Американския университет в България. Работила е като ръководител на екип по фондонабиране за Американския университет в България, както и като ръководител „Нови клиенти“ в американската фирма „C3i Solutions”. Към момента ръководи семеен бизнес в сферата на ваканционните имоти и е консултант на свободна практика по европейски проекти. Трети мандат общински съветник в Общински съвет – Благоевград. Говори три езика.

Дамян Качулски – образование и иновации. Дамян Качулски е завършил висшето си образование във Великобритания. От 2015 г. е университетски преподавател и програмен директор на глобална програма за образование в Обединеното кралство. Дамян има почти десетгодишен опит в информационните технологии и дигиталната трансформация на практиките във висшето образование. Бенефициент на най-престижното докторско финансиране във Великобритания и носител на множество академични награди, Дамян е избиран за учител на годината през 2019 и 2020 г., както и е номиниран за най-иновативен преподавател във Великобритания за 2020 на наградите на „Таймс“ за висше образование. В момента той представя китайското правителство в конкурс, който ще избере глобален лидер в иновативното образование.

Дейвид Арабаджиев – оптимизация и дигитализация на дейността на администрацията и административните услуги. Дейвид Арабаджиев е завършил: „Счетоводство и контрол“ в УНСС, София; „Право“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград; „Публична администрация“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград. Професионалната му кариера включва позициите: Административен директор на „Джи Пи Груп“ АД, София, Търговски директор на „Джи Ви Ай“ ООД, София, Мениджър „Корпоративни продажби“, „Ключови клиенти“ в А1 България, Регионален мениджър „Продажби“ в „Теленор България” ЕАД. Има доказан мениджърски опит в изграждане, преструктуриране и управление на успешни екипи в мултинационални компании. Участвал е активно в разработването и прилагането на различни стратегии за увеличаване на приходите, подобряване на пазарната позиция, намаляване на разходите, подобряване на производителността и увеличаване на ангажираността на служителите.

Силвия Домозетска – култура и връзки с обществеността. Силвия Домозетска е журналист с близо 30-годишен професионален опит в различни електронни и печатни медии. От 1992 г. до 2003 г. е редактор, водещ, репортер в ресор „Култура“ в Българска национална телевизия, БНТ – Благоевград, сценарист на редица документални филми за БНТ. 5 години работи като ръководител на звеното „Връзки с обществеността“ в Регионалния исторически музей – Благоевград. За кратко е началник-отдел „Култура“ в Община Благоевград през 2012 г. От 2012 г. работи като водещ, редактор, репортер, отговорен координатор, уеб редактор и експерт „Връзки с обществеността“ в Българско национално радио – Радио Благоевград. В обществената медия Силвия Домозетска е организатор на редица културни събития в Голямото концертно студио и Арт салона на медията. Организатор, сценарист и водещ на множество публични събития в България. Докторант в Катедра „Връзки с обществеността“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“ – Благоевград.

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK