Новият председател на НСИ встъпи в длъжност за следващите 7 години

Снимка: БГНЕС

Атанас Атанасов смени Сергей Цветарски

Новият председател на Националния статистически институт доц. Атанас Атанасов, който ще ръководи националната статистика за следващите 7 години, встъпи днес в длъжност на официална церемония.

Символично Атанасов подари плакет по случай 140 години българска статистика и книга "История на българското изобразително изкуство" на предшественика си Сергей Цветарски.

Той прие символичния подарък, като посочи: "Националният статистически институт е институцията, която пише цифровата история на една държава. Без история никой няма бъдеще, това е абсолютно ясно. Нека запазим това, което сме постигнали, и да опитаме да го вдигнем на нови височини".

Атанас Атанасов очерта основните приоритети в рамките на своя мандат. „Това, което смятам, е да продължи историята на Националния статистически институт, да има приемственост, като се използват добрите практики до момента. Като, разбира се, искам няколко направления да очертая, в които ще се развива институцията в бъдещето.

Първото основно направление е сътрудничеството с останалите институции, с които НСИ си взаимодейства, и сътрудничество с медиите. Смятам, че НСИ трябва да бъде максимално отворена и към останалите институции, и към медиите”, каза новият ръководител на НСИ.

По думите му развитието на НСИ ще се базира на съвременната статистика, ползвайки нейните достижения и информационните технологии./nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK