Нинова: Правителството не е взимало решение за снабдяване на Украйна с оръжие

Снимка: БСП

Тя подчерта, че парламентът е приел единствено хуманитарна помощ за страната

Българското правителство не е взимало решение за снабдяване на Украйна с оръжие. Това обяви лидерът на БСП и министър в кабинета Корнелия Нинова. Тя подчерта, че парламентът е приел единствено хуманитарна помощ за страната.

„Категорично заявявам, че българското правителство не е взимало решение за снабдяване с оръжие украинската страна. Парламентът взе решение за оказване единствено на хуманитарна помощ в Украйна”, посочи тя.

С абсолютно единодушие БСП прие декларация във връзка с войната в Украйна, каза още Нинова. 

„БСП осъжда ескалацията на конфликта в Украйна и предприетата военна офанзива от руската армия”, уточни Нинова.

„Настояваме международната общност да сложи край на двойните стандарти в прилагането на международното право”, посочи още лидерът на партията.

Нинова заяви, че от БСП настояват още за незабавно прекратяване на военните действия от страна на Русия и връщане на двете страни на масата за преговори, за да се избегнат нови жертви.

„БСП не подкрепя въвеждането на икономически санкции от страна на ЕС срещу Русия по две причини. Въведените в миналото санкции, които целят ограничаване на икономическата и финансовата сила на Руската федерация, не доведоха до очаквания ефект. Втората причина е с оглед на това, че санкции и контрасанкции биха се отразили негативно на българския национален интерес, българската икономика и българските граждани”, добави Нинова. /NOVA/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK