Николай Маринов представи най-новия си поетичен сборник пред своите съграждани в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

Сборникът е посветен на майка му

„Благодаря на Бог, на древния огън, на предците и на всички присъстващи в тази зала. Благодаря на майка ми и баща ми за това, което съм, на всички приятели от интелектуалния елит и от бизнес средите, които се грижеха за мен в рамките на повече от 35 години в различните ми роли – като преподавател по изобразително изкуство, като куратор, като пиар и професионален събеседник по всички булеварди на изкуството, където се чувствам най-свободната личност.“

С тези думи художникът и поет Николай Маринов се обърна към своите съграждани, дошли в гоцеделчевския Исторически музей, за да присъстват на премиерата на поетичния му сборник „Петък следобед“.

Най-новата книга на известния творец от Гоце Делчев е посветена на неговата майка Катерина, която на 1- ви април започна своята 92-ра година. Леля Тинче, както хората я наричат, също присъстваше в залата, заобиколена от вниманието на близки и познати.

Ники Маринов постави началото на поетичния рецитал с любимото си стихотворение от друг свой сборник – „Картини от един живот“. След това думата имаха неговите „асистентки“ Лилия Герова и Люба Параскова, които прочетоха творби от премиерната стихосбирка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK