Никола Калистрин и Ивона Михайлова първенци на ски състезание във Витоша

Снимка: Община Банско

Събитието включваше състезание в спринт

На 27 януари, в рамките на Витоша зимен фест, посветен на Световния ден на снега, състезатели в ски алпинизъм, включително представители на клуб "АлПиринСки" от Банско доказаха своето майсторство въпреки предизвикателствата, които предложило лошото време. Поради неблагоприятните условия организаторите съкратиха трасето, включвайки 3 изкачвания и 2 спускания с обща дължина от 5,7 километра.

Първото място спечелиха Никола Калистрин и Ивона Михайлова, представители на "АлПиринСки"-Банско. На второ място се класира Михаела Димитрова, а трето място заеха Верадина Начева и Иван Геров, всички от клуба в Банско.

В неделя Витоша създаде по-гостоприемни условия и даде възможност за успешното провеждане на второто държавно първенство по ски алпинизъм за сезона. Събитието включваше състезание в спринт, което изпълни с технически предизвикателства, налагащи на състезателите да използват всички аспекти на ски алпинизма - бързина, скоростна издръжливост, техника на ходене със ски и по обувки, както и умения при различни видове придвижване и каране на слалом.

Отново с изключителни постижения, Ивона Михайлова и Никола Калистрин от "АлПиринСки", Банско, се наредиха на върха на подиума като шампиони. Второто място беше спечелено от съотборниците им Верадина Начева и Иван Геров.

Състезателите на клуб "АлПиринСки" отново потвърдиха своята водеща позиция в дисциплините на ски алпинизма, демонстрирайки висок професионализъм и ангажираност в този изключително труден спорт.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK