Неврокопски бизнесмен за трета година връчи стипендии на ученици от Дом „Иван Кюлев“

снимка: Краси Терзиева, infomreja.bg

Осмокласничката от Трето основно училище „Братя Миладинови“ Благовеста Стефанова и дванадесетокласникът от Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство „П.К.Яворов” Иван Гераков, който през май ще бъде абитуриент, са носителите на тазгодишните стипендии, учредени преди три години от управителя на хлебопроизводителното предприятие „Пиримпекс“ – Гоце Делчев.

Стипендиите, които ще получават до края на учебната година двамата определени по специални критерии ученици, са в размер на 50 лв. месечно.  

Благовеста и Иван са с много добър успех от предходната учебна година. Според критериите на инициативата „Надежда”, освен висок успех, стипендиантите на фирмата трябва да имат и добро поведение. Изборът е бил консултиран и с директора на дома Костадин Ендрев. За ИНФОМРЕЖА той сподели, че паричните помощи, отпускани от фирма „Пиримпекс“ са и стимул за всички възпитаници на социалното заведение да се стремят към високи оценки и примерно поведение.

„Когато преди три години с колегите от „Пиримпекс“ решихме, че искаме да помогнем на дома, обсъдихме различни идеи. Всички бяхме категорични, че нашият ангажимент няма да бъде еднократен. Нито пък ще е просто красив жест, каквито обикновено се правят по празниците. Решихме, че инициативата ни ще се нарича „Надежда”. И с нея всяка година подаваме ръка на онези младежи, които въпреки трудностите не обръщат гръб на училището и постигат добри успехи”, сподели изпълнителният директор на фирмата Атанас Гаргавелов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//