Неврокопчани питат Нинова докога гората ни ще се изнася за Гърция

снимки: Пресцентър БСП

Поголовната сеч в гората и контрабандата с дървесина бяха основните проблеми, които неврокопчани поставиха пред депутатите от „Коалиция за България” Корнелия Нинова и Георги Пирински.

В петък вечерта народните представители се срещнаха с жителите на Гоце Делчев и региона. На въпрос докога българската гора ще бъде изсичана поголовно и изнасяна за Гърция Нинова увери: "Докато това правителство е на власт".

Млади хора се оплакаха от политиката на ГЕРБ и попитаха предвижда ли БСП мерки, с които да намали младежката безработица. „Сергей Станишев предложи на европейско ниво една изключително успешна формула – неусвоените пари от Еврофондовете да се използват за създаване на нови работни места, образование и допълнителни квалификации за младите хора. От друга страна за България ние предлагаме да има данъчни облекчения за работодатели, които поемат издръжката на студенти и след завършването им ги назначават на работа“, обясни Корнелия Нинова.

Според Георги Пирински създаването на нови работни места е главното, с което трябва да се заеме което и да е било правителство в сегашната ситуация. Той допълни, че ГЕРБ  не предвижда намаляване на безработицата. „В алтернативния бюджет на БСП предлагаме увеличението на пенсиите да стане от първи януари 2013 с 12%, а не както е заложено сега от първи април с 9%. Също така майчинските да се увеличат на 350лв., защото със замразяването им и през 2013-та размерът им е под прага на бедността“, допълни Нинова.

 

снимки: Пресцентър БСП
снимки: Пресцентър БСП
снимки: Пресцентър БСП

КОМЕНТАРИ

д-р върбанов19:01 - 21.11.2012
гората ще се изсича още дълго време щом като полицията контролира износа и цената за гърция, (като сатовчанските полицай например)цялата контрабанда на крадена дървесина е в ръцете на сатовчанските полицай.там да удари нинова.
Запознат09:10 - 21.11.2012
Напред млади социалисти!!!
Анко16:30 - 19.11.2012
Гората ще се изсича и продава в Гърция, до тогава, докато: 1. Малоумниците не изсекат и последното дърво. Кой го е грижа за екология, околна среда, подпочвени води и др. Важното е да си напълни джоба днес, не е важно как ще живее утре и дали изобщо ще живее. 2. Докато цените в Гърция са по-високи от тези в България - обикновена пазарна икономика! А тези глупости, които дрънка Нинова предизборно, не ги чуваме. Все едно когато БСП беше на власт, ценния дървен материал не се сечеше, или пък населението живееше в просперитет. Предизборни бръщолевения...
така е,но....16:04 - 18.11.2012
Ние имаме най-голямата и силна младежка организация. Само,че на ядене и пиене и по отчети.

FACEBOOK

//