НДСВ откри предизборния си офис в Благоевград. Станимир Илчев подкрепи кандидат-кмета Кирил Габеров

Снимка: Infomreja.bg

Предизборният щаб се намира на бул. „Васил Левски“

Национално движение за стабилност и възход /НДСВ/ в Благоевград откри официално своя предизборен офис. Събитието събра десетки членове на партията, симпатизанти, съмишленици и приятели в новия щаб, който се намира на бул. „Васил Левски“.

Отец Кирил от благоевградския храм „Въведение Богородично“ отслужи тържествен водосвет за здраве и благополучие на кандидата за кмет на общината Кирил Габеров и на 12-те кандидати за общински съветници в листата на НДСВ, като отправи пожелания за добри дела в името на града и местните жители.

Своята силна подкрепа за Кирил Габеров даде председателят на партията – Станимир Илчев, който бе сред официалните гости.

„Решението ни да се спрем на Кирил Габеров за нашия кандидат за кметския стол в община Благоевград е повече от сполучливо. Той дори може да се нарече находка, защото отговаря на повечето от нашите представи за човек за такава позиция. Той е млад, семеен, организиран, дисциплиниран и трудолюбив, с добро образование и чудесна професионална квалификация. Той има тренинг не по-малко от 9 години в такава специфична структура, каквато е Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество, но той е работил и с чисто юридическа материя, както и в банковата сфера.

Кирил Габеров би бил много полезен за Благоевград със своите намерения, които са повече от благородни. Сигурен съм, че от гледна точка на неговия характер, той ще бъде чужд на всякакви изкушения и на всякакви опити да бъде въвлечен в корупция или в някакви действия, които биха блокирали работата на Общинския съвет“, заяви пред ИНФОМРЕЖА лидерът на НДСВ.

Според него българската политика и общественият процес у нас като цяло загубиха от отсъствието на НДСВ в реалната политика и във вземането на управленски решения.

„Много хора си спомнят, че особено през първия ни мандат бяха направени много сериозни крачки към модернизирането на страната, към създаване на законодателство, което, от една страна, е хармонично с европейското, а от друга – отразяваше реални нужди и потребности вътре в страната. В следващите години, за съжаление, този процес загуби своята скорост, загуби своя мащаб. Законодателното тяло – Парламентът, много често се увличаше в противоборства и политически интриги, които бяха нездравословни. От тази гледна точка връщането на НДСВ в политиката според мен е добро събитие, положителна новина“, коментира Илчев.

„Нашите стари съмишленици и симпатизанти вече се връщат. На много места структурите ни заживяха нов политически живот. Неслучайно сме издигнали хора, които се прицелват в кметския стол, в градове като Пловдив, Видин, Русе, Благоевград, както и в по-малки общини. В повече от 40 населени места ние имаме дълги листи за общински съветници, сред тях са Несебър, Стара Загора, Нова Загора, София област, Монтана и Враца. Сигурен съм, че около нашите общински съветници ще възникнат онези нови пластове на нашите структури, в които през годините сме или загубили, или са изтънели до такава степен, че на парламентарните избори не успяхме да се представим добре, но при нас оптимизмът доминира очакванията ни“, каза още Станимир Илчев.

Кандидатът за кмет на община Благоевград – Кирил Габеров, е първата номинация на НДСВ в областен град. От юли тази година Габеров е избран за заместник-председател на партията.

"Заедно с моя екип правим заявка за едно открито и честно състезание на идеи, решения и проекти за Благоевград. Ще работим за високо качество на живота на гражданите в общината, ще променим Благоевград не с думи, а с работа. Ще създадем условия и ще предоставим възможности за професионално развитие, добри доходи и успешен бизнес. С правилна и всеотдайна работа ще привлечем стратегически инвеститори, ще създадем така желаните от всички в Благоевград индустриални зони“, са част от посланията и добрите намерения на кандидат-кмета.

Габеров е с над 20-годишен опит в областта на административното и гражданското право. Дългогодишен опит както на експертно, така и на ръководно ниво в борбата с корупцията, сферата на обществените поръчки, управлението на обезпечено имущество.

В листата се открояват хора, доказали се в своята сфера с професионализъм, отговорност и дългогодишен опит в областта както на правото, образованието, инженерните науки, икономиката, екологията, така и в създаването, управлението и развитието на успешен бизнес. 

Кандидатът за кмет на община Благоевград Кирил Габеров е и водач на листата.

Ето и пълния състав на листата за общински съветници на НДСВ, която е под №6 в бюлетината:

-      д-р Владимир Караджов – доктор по икономическа и социална география, специалист по регионално развитие и регионална политика. Преподавател в ЮЗУ “Неофит Рилски”, Благоевград. Автор на научни публикации и книги, продавани на 5 езика в 190 държави.

-      инж. Сашо Въжаров – инженер, успял бизнесмен, един от създателите на най-голямата машиностроителна фирма в Благоевградска област, работеща с европейски партньори и произвеждаща продукция за цял свят.

-      инж. Димитър Манолов – бизнесмен, управител на текстилна компания, бивш главен механик на ЗМК.

-      адв. Константин Петров – вписан в Адвокатска колегия – Благоевград. Доказан специалист с дългогодишен опит в областта на гражданско и административно право.

-      Бойка Манасиева – юрист, с успешен собствен бизнес, позициониран в Благоевград и София, една от водещите компании в областта на естетичната медицина.

-      Петър Георгиев – икономист, с дългогодишна работа в социалната сфера. Един от инициаторите за събиране на подписка за запазване името на Благоевград. Първият общински лидер на КНСБ в цяла България. Следдипломна квалификация в Израел – икономика и управление на социалните дейности. Първият директор в югозападна България за допълнително пенсионно осигуряване.

-      Илияна Данаилова – магистър по образователен мениджмънт. Дългогодишен преподавател в езикова школа и онлайн училище. Автор на образователни помагала.

-      Екатерина Москова – социален работник , магистър - бизнес стратегии. Педагог, дългогодишен опит  в социалната сфера и в областта на изкуствата, с активно участие в международни проекти, свързани със социалните дейности, модата и изкуствата.

-      Димитър Павлов – дългогодишен състезател по футбол във ФК “Пирин”. Професионален опит в частния сектор.

-      Георги Сабъхлъков – строителен инженер, независим оценител. Опит в проектирането и в оценките на недвижими имоти.

-      Милена Камбурова - мениджър екип с опит в сферата на културата и медиите.

-      Росица Шкалова – административен асистент в частния сектор

 

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK