Натоварено заседание очаква Общинския съвет в Кюстендил

снимка: infomreja.bg, архив

Актуализацията на бюджета на Община Кюстендил за 2011 година ще бъде разгледана на предстоящата сесия на местния парламент, което ще се проведе на 2 февруари от 14 часа. Проектобюджетът за 2012 г. ще се дебатира на заседание на 18-и февруари. Според закона общините трябва да приемат бюджетите си до 20-и февруари.

„Знаете, че бяха възстановени правомощията на Общинския съвет от мандат 2007-2011, той ще работи до полагането на клетва на новоизбрания ОбС, веднага след като се проведат изборите. Очаквам че те ще бъдат не по-рано от средата или края на месец май, с оглед на това, че все още президентът не е издал указ за насрочването им. Този месец ни предстои по-интензивна работа. Има две заседания на Общинския съвет, като до този момент при мен вече са депозирани повече от 50 докладни записки. На заседанието следващата седмица ще разгледаме 35 от тях, а останалите за следващото заседание”, каза на пресконференция днес председателят на местния парламент Васил Иванов.

Заседанието вероятно ще започне с полагането на клетва на новия общински съветник от Коалиция "Кюстендил" Янка Гогова. Точно на 2-ри февруари изтича срокът за обжалване на решението на Общинската избирателна комисия, така че Гогова ще има възможност да започне веднага да навлиза в работата.

Сред докладните записки, които предстои да се разгледат са и приемането на годишен отчет за състоянието на общинската собственост и резултатите от нейното управление. Съветниците ще гласуват и годишен план за 2012 г. за дървесината от гори, собственост на Община Кюстендил.

Ще бъде разгледана и Стратегия за управление на общинската собственост, както и Правилник за дейността на Консултативния съвет по туризъм.

Местният парламент ще разгледат и кандидатстването по 9 проекта.

Председателят не очаква напрежение в работата на стария-нов Общински съвет. Колегите идват с ентусиазъм, всички са си получили материалите и лаптопите. Връщат се старите председатели на комисии, те вече работят", коментира още Иванов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//