Наркотрафикант поиска по-лека мярка от съда! Оставиха го зад решетките

Снимка: Infomreja.bg

Откриха в автомобила му дрога за 10 365 лева

Окръжен съд – Кюстендил остави без уважение молбата на 46- годишен обвиняем, за опит за контрабанда и държане на високорискови наркотични вещества – амфетамин на стойност 10 365 лв., за изменение на взетата му мярка за неотклонение „Задържане под стража“, в по-лека, като неоснователна. Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – София.

В мотивите си съдът посочва: Не са налице нови обстоятелства налагащи промяната на мярката за неотклонение в по-лека. Събраните доказателства на досъдебното производство сочат на извод за съпричастност на обвиняемия към престъпленията – опит за контрабанда на наркотично вещество и държане на наркотично вещество, за които е предвидено в НК наказание „лишаване от свобода“.

Установено е от събраните доказателства, че на 12.03.2023 г. обвиняемият, с лек автомобил собственост на фактическата му съпруга, е пътувал от България за чужбина, през ГКПП „Гюешево“, на което при щателна митническа проверка, в тайник до жабката на автомобила, е открит пакет с амфетамин, с тегло 345.5 грама, на стойност 10 365 лева.

Втората предпоставка по чл.63, ал.1 от НПК за вземане на мярка за неотклонение, която е „съществуваща реална опасност от извършване на друго престъпление от обвиняемия“ , не е отпаднала и е налице. Така приема съдът, предвид съдебното минало на обвиняемия, вида на извършеното престъпление, негативните последици от него за обществото и най - вече за подрастващото поколение, липсата на трудови доходи у обвиняемия, предвид качеството му на безработен, както и на имущество, носещо средства за издръжка.

Съдът счита, че здравословното състояние на обвиняемия, наложило 2 медицински прегледа в Сектор „Арести“ и хоспитализацията му в затворническата болница, както и субективните му оплаквания заявени пред съда, не дават основание за заменяне на мярката за неотклонение с по-лека.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK