Най-важното интервю за годината: „Зависимият може да спре по всяко време, но не иска“

Снимка: МВР

Покажете го на децата си! Гледайте го! Слушайте го!

„Новина“ за българското общество е, че наркотиците са опасни! „Новина“ е, че дрогираните са повече от пияните. „Новина“ е, че висши държавни личности, бизнесмени, деца от средностатистиеско семейство, бездомни употребяват дрога.

Днес „новините“ са това, сякаш сега произлиза този проблем, който присъства в полицейските бюлетини, криминалните сводки и медийното пространство. Сега ли разбираме, че от 70-е години насам хората масово употребяват наркотици и че алкохолът бързо бе заменен от модата на новите бързи весели хапчета, белия прах, жълтите кристали, зелените листа?!

Всичко това се знае. Истината е по-ясна отвсякога. Въпросите са едни и също – как, защо, какво следва?! Ние също ги задаваме. Питаме Магделена Рахова от Областния съвет по наркотични вещества в Благоевград какво се случва, защо райски газ, излекуваха ли се след 12 години терапия зависимите, какво предизвика тази масова вълна на неадекватност и потребност.

Изгледайте видеото, но в набързо ще ви дам отговор на въпроса – децата, младите, зрелите търсят дрога, защото търсят щастието. Щастието е в основата на това да поемеш по погрешния път! Щастието, драги читатели и зрители, е инстинкт, който смелите и глупавите задоволяват неправилно, тъй като по другият начин все не се случва – има комплекси, обремененост, умора, скука, беззаконие…

Това е разговор, в който една красива жена разказва за най-грозните не света – как се ражда и умира един човек. Как няма значение дали той е на 15, 50, 150, беден или богат, черен или бял, слаб или дебел. Маги ни припомня, че „зависимият си мисли, че може да спре по всяко време, но не иска“. Маги отговаря на вечните, тривиални, болезнени, елементарни дори въпроси за дрогата…

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK