Награждават децата от община Белица, прочели най-много книги това лято

снимка: infomreja.bg, архив

Народно читалище „Георги Тодоров -1885” съвместно с Общинска администрация- Белица, Сдружение „Съюз на народните читалища от община Белица", СОУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Гимназия „Никола Вапцаров” и училищата в общината ще се включат в националната кампания „Чети с мен”, която се провежда под патронажа на президента Росен Плевнелиев. 

В Белица инициативата ще бъде ознаменувана с различни събития на 25-и 26-и септември.

В четвъртък - 25 септември, от 15.00 до 17.00 часа в читалище "Георги Тодоров-1885” ще се проведе беседа на тема „Пътешествие в света на книгите”.

Малките посетители от началния курс ще научат повече за възможностите, които дава библиотеката за ползване и намиране на информация, как се работи с книгата, както и за разликите между книжарница и библиотека.

Пътешесествието е с насоченост към знанието и книгите. Ще бъде направена презентация "За книгите”.

На 26 септември /петък/ от 15.00 до 17.00 часа на площада пред сградата на читалището под мотото „Чети, за да си грамотен, знаещ и информиран" ще бъдат представени любими откъси от книги. Ще четат местни писатели, ще бъдат представени и дарители на книги.

Децата, прочели най-много книги през лятото, ще бъдат наградени, а двете най-предпочитани книги ще станат известни по време на инициативата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK