Над 80 хил. лв. са събрани от режима на уличното осветление по селата в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

След Ивановден ще бъде направен анализ и ще се реши дали отново Общината ще пристъпи към режим на икономии

Нямаме засилена престъпност след въведения режим на уличното осветление по селата в община Кюстендил. Това увери кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той уточни, че реализираните икономии от въвеждането на тази мярка възлизат в размер на над 80 хил. лв.

От вчера стартира поетапно възстановяване на осветлението по селата. „За празниците сме обещали навсякъде да има осветление. Както обещахме, тези средства, които са спестени от осветление, ще бъдат дадени на малките населени места от капиталовите разходи. Кметовете  и кметските наместници трябва сами да изберат ключови места, където да ги инвестират“, каза още кметът.

По негови думи след Ивановден ще бъде направен анализ и ще се реши дали отново Общината ще пристъпи към режим на икономии.

„Частичното спиране на осветлението по селата не е довело до кражби, няма такава информация и от полицията. Това, че един човек ходи и отваря всички врати не означава, че има ръст при кражбите. Всички камери са го заснели как този човек върви и проверява вратите на колите дали са заключени. Ако намери отключена врата взима стотинките вътре, ако има химикал взима и нея, и продължава.

Да не се изкушаваме от спекулации“, призова Петър Паунов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//