На тежка сватба с 400 гости Гюнай и Сузана се врекоха във вярност

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

Тежка сватба вдигнаха вчера в ресторант „Орбел” в Гоце Делчев родителите на Гюнай Чауш от село Хвостяне и на красивата булка Сузана Капсъзова от село Плетена.

Дългогодишната студентска любов на красивите младоженци да ги съпътства и в съвместния им семеен живот до дълбоки старини им пожела пръв кметът на Хвостяне Сейхан Ахмедов, който в компанията на колегите си Арбен Мименов, кмет на Сатовча, както и на кмета Плетена Румен Арнаудов, извърши тържествения ритуал по бракосъчетанието.

Ресторант “Орбел” в Гоце Делчев се оказа тесен, за да събере всички роднини, близки и приятели на младоженците, дошли да вдигнат наздравица за щастие на младото семейство.

Младоженецът Гюнай Чауш дълги години е живял в Турция със семейството си. Образованието си обаче е получил в Техническия университет в София, където срещнал и  любимата си Сузана. Двамата решили да останат в България. Ще живеят и работят в София, където вече са си купили собствен апартамент.

Двамата си обещаха всяка година да гостуват на роднините си в Турция и често да навестяват близките си в Плетена и Хвостяне.

На сватбата имаше истинско дипломатическо присъствие. Младият дипломат от турската дипломатическа администрация Кезим Чауш, който е от гърменското село  Хвостяне и е близък роднина на младоженеца Гюнай Чауш, пристигна в родния си край със семейството си, за да поздрави лично младоженците.

Кезим Чауш е най-младият дипломат в историята на Турция и работи в администрацията от шест години. Започнал кариерата си на 34-годишна възраст като генерален консул в грузинския град Батуми. Семейството му се преселило в Турция, когато бил съвсем малък. Там завършил висшето си образование и там създал  семейството си, разказа той пред ИНФОМРЕЖА.

Генералният консул на Република Турция в дипломатическата администрация в Пловдив Рамис Шен и директорът на отдел “Човешки ресурси“ във външното министерство на Турция Тунжай Бабалъ бяха сред официалните гости на сватбата на Гюнай и Сузана. И тримата дипломати са с корени от България.

Рамис Шен е свързан родословно с Крумовград. Семейството му са изселници, той е  роден в Турция, там е завършил висшето си образование и от 15 години работи в дипломатическата администрация. Той е участвал в няколко чуждестранни мисии в  Лондон, Пакистан, Афганистан и други.

Директорът на отдел “Човешки ресурси“ във външното министерство на Турция Тунджай Бабалъ също е от изселническо семейство. Неговият корен е от с. Виево, Смолянско. Той е на завършил Харвартския университет, дълги години е живял във  Вашингтон.  

“За първи път идваме в Гоце Делчев”, споделиха Рамис Шен и Тунжай Бабалъ. „Хората тук са добри и гостоприемни. Те са работливи и много будни. Градът е едно прекрасно кътче. Решихме догодина да прекараме отпуските си тук. Природата е прекрасна”, споделиха те.

“От няколко години не съм идвал в родния край. Удивен съм от многото положителни промени. Гоце Делчев е придобил истински европейски облик. Роднините ми разказаха за влизането на „Пирин Гоце Делчев” в “А“ група. Останах очарован от обновения парк. Със сигурност ще направим една нощна разходка там“, призна Рамис Шен.

 

снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg
снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg
снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg
снимки: Краси Терзиева, infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

suzi17:03 - 21.04.2013
mnogo mi haresa tova koeto ste poblikuvali!!!!!!!!!!
Rafeika22:34 - 28.09.2012
Защо се занимавате с глупости незнам?Какво лошо има в новината и защо постоянно критикувате Краси нека сивото ежедневие да се запълни и с щастливи новини като тази!! Злобари !!!
мюсюлманка11:10 - 20.07.2012
Е, браво за последния коментар! Нека Всевишният ни дари с благодат, разум, целомъдрие и търпение!
Бръмбар23:52 - 19.07.2012
Мирен и благословен Рамадан, добри хора-мохамедани!

FACEBOOK