Мъж от Уелс получи от данъчните покани да плати сметки на 11 000 китайски компании

Снимка: Pixabay

Сметките възлизали на половин милион паунда

Нищо неподозиращ уелсец е получил 580 плика от данъчните служби за плащане на сметки на 11 000 китайски компании, използвали незаконно адреса му в Кардиф да се регистрират по ДДС. 

Би Би Си съобщи, че когато през ноември Дилан Дейвис отворил пощенската си кутия, на земята се изсипали много кафяви пликове с клеймото на Данъчните служби. През следващите шест месеца той получил данъчни сметки на 11 000 китайски компании, възлизащи на половин милион пануда. 

От самите Данъчните служби изразиха недоумение как проблемът не е бил засечен своевременно. Дилан Дейвис заяви за медията, че е информирал за случващото се както Данъчните служби, така и полицията, но кафявите пликове са продължили да пристигат. 

Когато започнали обаче да пристигат и писма от агенции за събиране на дългове, Дейвис се притеснил сериозно, че съдебни изпълнители всеки момент могат да почукат на вратата му и да му бъде иззето имущество. 

Той отбеляза, че Данъчните служби са обърнали внимание едва когато се е явил по телевизията на Би Би Си да разкаже своя случай.

Потърпевшият коментира, че е „недопустимо такова невнимание от страна на Данъчните служби и е очевидно, че трябва да затегнат редиците си, защото изглежда е по-лесно да се регистрира компания по ДДС, отколкото да се купи карта за автобус“. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK