Докато течеше брифинга на Софийска градска прокуратура, в която беше дадена информация за заключенията на прокуратурата от материалите по разследването и ареста на Бойко Борисов, Севдалина Арнаудова и Владислав Горанов, от МВР реагираха с прессъобщение, в което опровергават твърдения на самата прокуратурата.

В него се казва, че всички материали по образуваното досъдебно производство са предадени в деловодството на прокуратурата днес в 13.30 часа след отказ на наблюдаващия прокурор да се докладват лично от разследващия полицай.

В тях е направено искане за повдигане на обвинение и на тримата задържани.

В предадените на прокуратурата материали се съдържат и протоколите, в които са описани и веществените доказателства, приобщени към досъдебното производство. След няколко часа наблюдаващият прокурор е извикал разследващите полицаи като те са стояли до 17.30 часа в коридора на прокуратурата. Тогава е изискано от тях да донесат и самите веществени доказателства.

От веществените доказателства към настоящия момент не зависи произнасянето на прокурора относно повдигането на обвинение или удължаване на 72-часова мярка за задържане. Всички съотносими материали за произнасяне на прокуратурата са били предадени своевременно. /News.bg/