МВР и прокуратурата нищят влизането и смъртта на Ангел Христов

Имението на Ангел Христов в Ресилово, снимка: Infomreja.bg

Изникват много въпроси около влизането му в България

Със заповед на министъра на вътрешните работи Иван Демерджиев започват две проверки, свързани Ангел Христов. Това съобщиха от МВР.

Първата проверка е за това как Христов е влязъл у нас, тъй като срещу него има вляза в сила присъда и следва да бъде арестуван от гранична полиция.

Втората проверка е свързана с работата на полицията в Кюстендил. Ще трябва да се изясни защо местната структура на МВР не е придобила информация, че Христов е в дома си в кюстендилското село Ресилово.

Снощи стана ясно, че напусналият преди около 12 години страната Ангел Христов е бил в България. През 2012 той, заедно с Пламен Галев, бяха осъдени от върховния съд задочно, тъй като преди произнасянето на съда двамата бяха напуснали страната. Затова и бяха обявени за издирване с червена бюлетина на Интерпол.

Погребението на Ангел Христов от "Братя Галеви" бе спряно, каза говорителят на Окръжна прокуратура-Кюстендил Мариана Сиракова. Днес погребението на починалия от инфаркт 54-годишен Ангел Христов трябваше да започне в 13.30 катедралния храм „Св. Георги“ в центъра на Дупница. Погребението бе планирано за новите гробища. Назначена е аутопсия на тялото в Съдебна медицина в София.

Вчера в Спешна помощ-Дупница е получен сигнал, че има починало лице в Ресилово, смъртта му е констатирана от лекарски екип на филиала на ЦСМП в Дупница. /Dnes.bg/

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

FACEBOOK