Мустафа Карадайъ от столицата на заедността Белица: Можем да направим България по-добро място за живеене

Снимки: ДПС

Отборът на ДПС е строен за изборния ден

Когато е трудно идва ред на ДПС. А днес отново е трудно - има ред кризи, ред предизвикателства, ред изпитания: Ковид-криза, здравна, икономическа, социална, финансова. Инфлацията расте. Това заяви лидерът на ДПС и кандидат за президент Мустафа Карадайъ на предизборен митинг в Белица. Той подчерта, че успоредно с това, след войната на президент и премиер, които си мериха генералските пагони, вече има и политическа криза, и криза на демокрацията и държавността.

Но в същото време има надежда, че всички заедно ние можем да направим нашата Родина България по-добро място за живеене, каза Карадайъ. И обяви: "Оттук, от Белица, от Столицата на заедността, можем да кажем, че е дошло време пак да правим история в нашата Родина България. Така, както правихме история преди повече от 30 години, когато свалихме тоталитарния режим и докарахме свободата и демокрацията".

Предизборната среща в Белица започна с химна на България и химна на Европа, изпълнен от деца на български език. В митинга участваха още кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова, зам.-председателите на Движението Ахмед Ахмедов и Халил Летифов, водач на Старозагорската листа и втори в Благоевградската, президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк, вицепрезидентът на Либералния интернационал Емил Киряс, председателят на УС на Американския университет в Скопие Сефер Цаноски, евродепутатът от ДПС/"Обнови Европа" Атидже Вели. Водач на листата на ДПС в Благоевград е Делян Пеевски.

В последните 12 години България загуби цел и посока, имаше едно безцелно пребиваване във властта, заяви още Мустафа Карадайъ. И припомни, че за да се смени моделът на властта, ДПС активно участва в президентските избори преди 5 години.

Избрахме обаче един президент, който вместо да покаже алтернатива на безцелното пребиваване във властта, вместо да покаже, че демокрацията е ценност, че държавността е приоритет, а върховенството на закона е неотменимо, влезе в окопни войни с тогавашния премиер и докараха политическа криза, посочи Карадайъ. И заяви: "Затова днес казваме: Дошло е време да правим история, дошло е време да зададем нов етап от развитието на демокрацията в България, дошло е време България да бъде на нивото на модерните демокрации в световен план".

Когато стана вицепрезидент, ще бъда лице, двигател, глас на обединителни каузи, които да направят така, че българското общество да върви напред. Няма да наблюдавам, ще работя, увери кандидатът за вицепрезидент Искра Михайлова. И заяви: "Ще работя така, както вие сте ме научили, че трябва да се работи. Защото заедността изисква работа. Защото толерантността изисква усилия. Защото просперитетът изисква знания. Защото всичко това изисква много любов. А вие ни я давате, вие ни зареждате с нея!".

ДПС има най-успешната парламентарна група във всеки парламент през последните 30 години, каза зам.-председателят на ДПС Халил Летифов. И заяви: "Днес трябва да продължим по пътя на демокрацията и да изберем народните си представители, нашите колеги, с които съм изключително горд - достойни, честни, работливи, отговорни и почтени".

Но на 14 ноември имаме още една отговорна задача - да изберем нашите президент и вицепрезидент Мустафа Карадайъ и Искра Михайлова. Те са най-достойните кандидати, изтъкна Летифов. И подчерта: "Те показаха какво е кампания на толерантността, какво е да носиш демокрацията и любовта в сърцето си, какво е да дадеш ясните послания, които да осмислят институцията президент".

Отборът на ДПС е строен за изборния ден и ние ще направим всичко възможно, за да може ДПС да бъде първа политическа сила не само в Белица - в Белица сме първи, но и в нашата мила Родина България, заяви зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов. И изрази увереността си, че на 14 ноември ДПС може да има четирима народни представители от Благоевградски избирателен район.

Ние задаваме високите демократични стандарти, които са свързани със защита на човешки права и свободи, със защита на правото на всеки български гражданин да избира и да бъде избиран, заяви президентът на АЛДЕ Илхан Кючюк. И призова: "Гласувайте както винаги досега сте го правили - свободно, със сърце! Гласувайте за ДПС с № 17, гордея се с вас!"

"Прекланям се пред вас, не само защото сте модел в България, а защото сте модел в Европа. Гордеем се с Белица и в Брюксел, и в цяла Европа, благодаря ви!", заяви и евродепутатът Атидже Вели./ dps.bg

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK