МС „М. Големинов“ и Регионалната библиотека събраха атрактивни изпълнители в коледен концерт за Теди

Снимки: Мария Лепопелска, Мартин Петров

Концертът излезе от рамките на класическата традиция

Хиляда лева е равносметката от касичката, в която организаторите и публиката на концерта „Коледа с поезия и музика за Теди“ събраха средства в поредната благотворителна инициатива за лечението на кюстендилско дете. Домакин на събитието беше Художествената галерия, а да привлекат с него нашите съграждани за каузата на доброто и красивото се потрудиха Музикално сдружение „Марин Големинов“ и Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“.

Концертът излезе от рамките на класическата традиция и събра в пъстрата си програма атрактивни изпълнители от различни жанрове и поколения – и професионалисти, и любители. Дебют на артистична сцена извън спортните зали направиха впечатляващите Йоана Тренева и Константин Миленков – шампиони и носители на златни медали от редица състезание па спортни танци.

За пореден път изключителната Петя Миленова, завършила паралелката по изкуствата в гимназия „Неофит Рилски“, а после и Националната музикална академия, доведе в Кюстендил свои колеги от музикалния театър „Стефан Македонски“ и придаде стил и класа на концерта. Публиката можа да се наслади и на изпълненията на маестро Мирослав Господинов, на младия китарист Димитър Стоимиров и на Александър Стоименов, който е автор на песни на италиански език.

Специален коледен дух в празничната вечер внесоха Катя Василева и нейната песен за коледната елха, както и затрогващото бяло ангелче, посрещащо пред залата гостите с късметчета за Новата година. Председателят на музикалното сдружение маестро Райчо Христов разигра с публиката забавна коледна викторина, а водещата Ралица Христова от Регионалната библиотека /и водеща новините в някогашната телевизия „Колор“/ направи цял моноспектакъл със своите авторски поетично-публицистични текстове.

Удовлетворението от празничния концерт беше още по-пълноценно след отварянето на касичката, постъпленията в която отиват по сметката на 14-годишния Теодор.

Специален принос към събраната сума имаха дамите от „Лейдис клуб“ и от женското дружество „Майчина любов“. След концерта за всички имаше по чаша коледно вино с пожелания за една още по-ползотворна, творческа и приятелска Нова година.

Това е вторият голям благотворителен концерт на МС „Марин Големинов“ за Теди през тази година, припомниха от сдружението.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK