МРРБ: Стартира стратегически трансграничен проект между България и Сърбия

Снимка: БГНЕС

С над 7,2 млн. евро ще бъдат финансирани обучения за усъвършенстване и надграждане на уменията на спасителни екипи от двете страни

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Ангелина Бонева ще връчи договора за субсидия на стратегически проект за подобряване управлението на реакциите в случай на природни бедствия в граничния регион България – Сърбия, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество (ИНТЕРРЕГ V-А) България – Сърбия 2021-2027.

С над 7,2 млн. евро ще бъдат финансирани обучения за усъвършенстване и надграждане на уменията на спасителни екипи от двете страни на границата, подготовка на населението за реакция при кризи и купуване на нова екипировка, съобщават от регионалното министерство.

Проектът ще се изпълнява в продължение на две години и половина в партньорство между Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, Министерството на вътрешните работи на Сърбия, Академия на МВР и Националната асоциацията на доброволците в Република България.

Договора ще получат представителите на водещия партньор по проекта главен комисар Александър Джартов – директор на ГДПБЗН, и старши комисар Любомир Баров – зам.-директор на дирекцията. На церемонията ще присъстват още представители на проектните партньори - комисар доцент д-р инж. Христо Проданов – декан на факултет ПБЗН, и председателят на Асоциацията на доброволците, както и представители на проектните партньори от сръбска страна. Курсанти от факултет ПБЗН ще участват с кратка демонстрация.

Събитието ще се състои на 7 септември 2023 г., от 9:00 ч., на Учебно-тренировъчния център до сградата на ГДПБЗН на ул. Пиротска 171А в София.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK