Младите баскетболистки от Гоце Делчев участваха във втория кръг на Държавното първенство

Снимки: Личен архив

И двата отбора имат по една победа и една загуба

След убедителните победи в срещите на 2-ри ноември, проведени в Гоце Делчев, вчера възпитаничките на БК „Пирин“ с треньор Илия Павлов и на БК „Яворов“ с треньор Зорница Мълчанкова участваха във втория кръг от Държавното първенство по баскетбол в зона „Рила“за момичета до 12 години.

Този път двата гоцеделчевски отбора трябваше да играят един срещу друг. Победител е отборът на БК „Пирин“.

Момичетата на Зорница Мълчанкова победиха втория отбор на „Рилски спортист“ – Самоков.

Баскетболистките на „Пирин“ трябваше да играят срещу  първия отбор на „Рилски спортист“ и въпреки борбения си дух отстъпиха пред своя противник – миналогодишния шампион.

Вчерашните срещи са ново доказателство, че баскетболът в Гоце Делчев укрепва.

 

КОМЕНТАРИ

Жоро11:05 - 19.06.2020
Ще помоля всички хора, които обиждаха Илия Павлов с неприлични думи-баскетболните инвалиди да си затворя устата. За всички нас е ясно, че Пирин не мами и играе честно. Това че Тодоров не могат да ги победят и са очевидно около 100 класи под тях не означава да си избават комплексите върху баскетболистките на Пирин, които смея да твърдя са най-голямото спортно богатство на града. Аз съм неутрален фен и наблюдавах сблъсъците на двата отбора. Уважение и феърплей видях само от възпитаничките на господин Павлов. Така че като не разбирате не пишете, защото другия мач ще има стотичка.
Въведете име...22:26 - 13.11.2019
В отбора на Пирин наистина има 3 момичета 2007 набор, които по регламент не могат да играят защото са 1 година по-големи. Тези момичета тренират редовно с отбора и винаги са били част от този отбор. Представете си какво им е на тях като само тренират, а не могат да участват в официални срещи с момичетата с които всеки ден са на тренировки. Няма къде да се изявят. Павлов е искал да им даде тази възможност като най-коректно е питал другите треньори ако и те имат по-големи момичета да пуснат и те своите и така да могат всички да играят. Ако е искал да ги пуска тайно нямало е да пита другите треньори нали? Но явно всички гледат точките на отбора, а никой не мисли за момичетата. Голяма измама е направил че е предложил нещо, което не се е приело и той не го е направил на практика. Павлов никога не се крие да играе с други отбори, дори и с по-големи състезатели. И в Драма и в Македония Пирин е играл с момичета и 2006 и 2005 набор, но не го е правил на въпрос, важното е отбора да се обиграва. Вместо да ходим до други страни и градове, защо треньорката на Яворов отказва приятелски срещи с Пирин, които биха обиграли момичетата и на двата отбора? Знаете ли колко пъти е казал на Зорница и тя все увърта? От страх ли, от злоба ли, каква е причината? А навсякъде го правят и вървят напред, а ние само дърпаме назад.
Атанас22:11 - 13.11.2019
Едно уточнение. В отбора на Пирин няма момичета набор 2006. Има три 2007 и останалите са 2008 и надолу. Проверявайте информацията преди да говорите. Лесно е да се хвърлят коментари без покритие. Този искал, онзи казал. Важни са фактите. Пирин си игра честно.
Angel22:01 - 13.11.2019
Не знам кой какво е говорил и какво е искал да направи, важното е че Пирин си игра и спечели честно срещата срещу Яворов, игра си и честно срещу Самоков. Кой какво е искал не знам, но нямаше пуснати в игра навършили 12, но за Самоков не съм сигурен, защото техните изглеждаха доста големи, а няма как да се провери това.
мохарем18:00 - 13.11.2019
Димитър ти си болен мозък ,като си бил в Самоков не видя ли, че само на Пирин провериха ученическите карти и картотеките
2x17:24 - 13.11.2019
Tt
Димитър15:30 - 13.11.2019
Ами ,Златина не знам да ли присъствахте на втория мач на БК Пирин, но господин Павлов искаше да пусне в игра 07 и 06 набор, за да може да победят Рилски спортист, но номера не му се получи и не знам дали чухте коментарите от страна на траньорката на БК Рилски спортист! Тя беше изумена, а накрая казвате, че Павлов не мами. Да не говорим как дойде да се моли на Зорница на мача срещу Яворов и Пирин да пусне по- голям набор! Говорите без да знаете как стоят нещата!
Angel23:21 - 12.11.2019
Спрете да се нападате помежду си. Оставете момичетата на двата отбора да тренират нормално без да се насява омраза между тях. Нека оставим единствено резултатите на баскетболното игрище да говорят.
Пламен22:37 - 12.11.2019
Това, че някой е бил добър играч, не означава че става и за треньор. Пример: Христо Стоичков, най-успелият български футболист- за треньор не става и обратно велики треньори които никога не са играли професионален футбол: Арсен Венгер, Ариго Саки, Карлос Перейра, Жерар Улие и т.н. Така че да сравнявате кой е играл в добър отбор и кой е по-добър треньор е безпочвено. Защо децата от двата отбора да не са приятели и защо не си организират редовно приятелски срещи между тях, както правят в Самоков и виждате резултатите там. Нека се двата отбора работят за развитието на баскетбола в Гоце Делчев, защото само в нашия град се получава това, в другите градове противниковите отбори се уважават и подкрепят и редовно си правят приятелски срещи помежду си. Нека и родителите дадем своя принос за това.
Златина21:58 - 12.11.2019
Георги, с какво отбора на Пирин е измамил? Обоснови се ако обичаш. Нека не хвърляме във въздуха коментари без покритие.
Атанас21:55 - 12.11.2019
Аз лично не познавам треньорката Мълчанкова, нито методите и на преподаване. Не пиша с цел да обиждам отбора на Яворов или треньорката. Просто личното ми мнение е че не бива деца от един клас и един град да се настройват едно срещу друго. Това, което видях в Самоков бе как треньорката заедно с децата седят и викат срещу отбора на Пирин, при условие че са съученички и приятелки в живота, а треньорката даже не им направи забележка, за разлика от Павлов, който не позволява подобни неща и учи децата да уважават другите отбори. Мисля че наистина това е начина- уважение на противника и приятелство. Нека някой каже че не е така.
Георги19:49 - 12.11.2019
Престанете да обиждате децата и треньорката от БК Яворов защото те играха честно и макар да паднаха те не измамиха като отбора на Павлов.Нали се наричаме съграждани и наричаме децата съученици защо тогава цялата злоба се излива върху БК Яворов.
Димитър18:46 - 12.11.2019
Спрете с негативните постове по адрес на Зорница Мълчанкова и отбора й! Казвате, че нейните момичета са невъзпитани, а вие сте злобарите в момента. Момичетата от БК Яворов имат глави на раменете си и те избират за кой отбор да бъдат, това че вие се дразните не е техен проблем! А относно за обидата за работата на Зорница и че е ,,ГОЛА ВОДА “ да не говорим за Павлов, защото той никога не е играл за голям отбор и не знае какво е баскетбол. Просто е научил правилата на играта и се мисли за голям треньор, а тези които пишат, че е “ ТРЕНЬОР ОТ КАЛАСА” надали му знаят измамните и селски номера!!! Просто нямам думи!
Елена09:48 - 12.11.2019
Спорта трябва е предпоставка за приятелсво и взаимно уважение. Някои от децата са дори от един клас и макар и в различни отбори трябва да се уважават и подкрепят. Нека децата и треньорката на БК Яворов помислят върху това.
Въведете име...07:49 - 12.11.2019
Защо само не се държаха като отбори от един град искам да питам момичетата от Оск Яворов а освиркваха техните съученици и съграждани в мача срещу Рилски спортист така ги учи тяхната треньорка или просто възпитание Само Пирин и трябва да уважаваш противника
Антон06:52 - 12.11.2019
Браво на момичетата. Успех в следващия кръг в Перник на 24.11.
Въведете име...20:07 - 11.11.2019
Държанката - треньор на "Иновативното" селско е гола вода. Павлов е и си остава треньор от класа!
ПОКАЖИ ОЩЕ -3 КОМЕНТАРА
Код за сигурност, въведете кода 2xf