Младежи в критично състояние, след като взели неизвестен наркотик в Австралия

Снимка: offnews.bg

9 младежи са приети в болница, а трима остават в критично състояние, след като са взели неизвестен наркотик в австралийския град Перт. 

Туристите взели дрогата, мислейки, че е кокаин. Те получили припадъци, парализа и халюцинации. 

Петима от младежите са французи, двама са германци, един е италианец и един - мароканец, като всички са на възраст между 21 и 25 години. 

Те били отседнали в къща, в която пристигнал пакет за човек, отседнал преди това в същата къща, разказал един от туристите пред австралийски медии, цитиран от Би Би Си.

Младежите отворили пакета и открили вътре бял прах, опакован в хартия. Мислейки праха за кокаин, те се нашмъркали, а малко след това настъпила парализа. 

"Бяхме безсилни, не можехме да направим нищо", разказва един от пострадалите. 

Трима от младежите - двама французи и един германец, остават в критично състояние, в интензивното отделение на местната болница. 

Според лекарите част от младежите със сигурност са щели да починат без медицинска помощ. Те разказват, че туристите са били със силни халюцинации, като някои от тях са поставени в медикаментозна кома, за да не се наранят. 

Според тестовете приетият от младежите прах е съдържал Хиосцин - лекарство, отпускано по лекарско предписание. В малки дози то се използва за лечение на стомашни болки и против гадене при пътуване. 

В големи дози обаче то може да предизвика парализа и затова се използва от престъпници, най-вече от изнасилвачи, които го дават на жертвите си. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK