Министър Живков разговаря с държавните секретари по енергетика на Румъния и Испания

Снимки: МЕ

В момента Румъния обмисля прилагането и на данъчни облекчения за намаляване на енергийните цени

В рамките на посещението си в Люксембург, където участва в извънредно заседание на енергийните министри от ЕС, министър Андрей Живков обсъди проблемите с растящите цени на електроенергията в Европа с румънския и испанския държавни секретари по енергетика Дан-Драгош Драган и  Сара Агесен.

В центъра на обсъжданията бяха възможностите на правителствата да приложат подходящи копенсации за потребителите в защита от високите цени на електроенергията.

Румъния има приет закон за уязвимите потребители, въз основа на който е възможно подпомагането на широк кръг от хора, информира Дан-Драгош Драган. В момента страната обмисля прилагането и на данъчни облекчения за намаляване на енергийните цени.    

Сара Агесен информира за одобрения от испанското правителство пакет от мерки, насочени към подобряване прозрачността на пазара облекчаване на фирмите при сключване на дългосрочни договори за доставка на електроенергия.

Министър Живков информира своите събеседници, че България е единствената страна в ЕС, където битовите потребители са на регулиран пазар и това е своеобразна защита за тях. Затова в нашата страна подпомагането е насочено преди всичко към бизнеса. Да се вземат ефективни мерки от страна на служебното правителство, без действащ парламент, е изключително трудно,  тъй като част от тях изискват законодателни решения, каза министър Живков.

Въпреки сложната ситуация, правителството разполага с програма за директно подпомагане на бизнеса в размер на 55 евро за всеки мегаватчас използвана електроенергия. Тя се прилага кумулативно заедно с други мерки, които да облекчат натиска върху бизнеса, породен от високите цени на електроенергията.

 

КОМЕНТАРИ

Davina Claire13:28 - 27.10.2021
Здравейте; Ако имате нужда от заем спешно, кандидатствайте за заем с Novelty Finance. Казвам се Давина Клер, аз съм главен финансов директор на Novelty Finance. Забелязах, че за физически лица и фирми е толкова трудно да получат заем от банки или други финансови институции. Моята компания (Novelty Finance) е тук, за да ви предостави и помогне със заема, от който се нуждаете. Можете да се свържете с нас по имейл: noveltyfinances@gmail.com ИЛИ да изпратите съобщение на WhatsApp чрез +447915601531 Независимо дали искате да дадете тласък на начина си на живот или имате неочакван разход, заем от NOVELTY FINANCE е това, от което се нуждаете. NOVELTY FINANCE е гъвкав: можете да вземете заем до петнадесет милиона евро (€15 000 000,00) с подходящи периоди на погасяване до 30 години. Можете да кандидатствате както за обезпечен заем, така и за необезпечен заем. Ние предлагаме широка гама от лични заеми, бизнес заеми, жилищни заеми и заеми за консолидиране на дълга, които могат да бъдат адаптирани да отговарят на вашите променящи се нужди и обстоятелства при много нисък лихвен процент. Какво получавате, когато кандидатствате с Novelty Finance: √ Незабавен достъп до вашите средства след одобрение. √ Конкурентни лихвени проценти (3% на година) √ Гъвкави условия за погасяване √ Възможност за по-бързо изплащане на заема √ Лесно одобрение, ако имате нужда от допълнителни средства √ Няма да бързате да връщате заема, ще ви се даде време да започнете изплащането на заема. √ Без скрити такси Как да кандидатствам: Кандидатстването за кредит е бързо и лесно! Фирми или физически лица, които се интересуват от кандидатстване за заем с Novelty Finance и изискват повече информация относно офертата за заем, трябва да ИЗПРАЩАТ ИМЕЙЛ на (noveltyfinances@gmail.com) ИЛИ да изпратят съобщение на WhatsApp чрез +447915601531 за повече информация и устни брифинги. Прилагат се правилата и условията.
Код за сигурност, въведете кода 3ax