Марихуана в тайник на лек автомобил откриха на "Капитан Андреево"

Снимка: Митници

По случая е образувано досъдебно производство

Над 11 кг марихуана откриха митническите служители на МП Капитан Андреево при проверка на лек автомобил, излизащ от страната.

На 28.07.2022 г. на пункта в посока към Република Турция пристига лек автомобил с български регистрационен номер, управляван от български гражданин. Шофьорът с инициали Б.И. е пътувал сам. В зоната за митнически контрол той е обявил, че няма нищо за деклариране. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка, при която в специално изграден тайник зад задната седалка в багажното отделение са открити 20 полиетиленови вакуумирани плика със суха зелена листна маса. Направен е полеви наркотест, който показал реакция за марихуана. Наркотичното вещество с общо бруто тегло 11.100 кг е стойност по цени за нуждите на съдебната система 44 400 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково. С постановление на наблюдаващия прокурор водачът на автомобила е задържан за срок до 72 часа.

От началото на годината до момента митническите служители на МП Капитан Андреево са предотвратили 13 опита за пренасяне на близо 70 кг марихуана.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK