Мая Стойчева: Създадена е необходимата организация за връщане на големите ученици в клас

Снимка: ОА - Кюстендил

Закупиха 64 въздухопречистватели за училищата в Кюстендилско

Създадена е необходимата организация за връщането на големите ученици в клас, обяви началникът на РУО – Кюстендил, Мая Стойчева. Има пълна готовност да бъдат приети присъствено учениците в 7, 8 и 12 клас, като паралелно с това се провежда и онлайн обучението за останалите класове.

„Най-вероятно и този път във всяко едно училище ще бъде направена организация учениците да минават през различни входове – тоест децата от 1 до 4 клас през един, а по-големите през друг. Отделно от това е направена пълна дезинфекция на помещенията“, увери още Стойчева.  Вече в голяма част от училищата има предоставени въздухопречистватели. Те 64 на брой, като средствата бяха отпуснати от МОН, уточни още началникът на РУО – Кюстендил.

Що се отнася до ваксинирането на педагогическия персонал, в Кюстендилска област то все още не е започнало. Днес е последният ден на тестването с бързите антигенни тестове, като към този момент са установени 2 случая на коронавирус. Тестваните са 807, като една част от педагогическия персонал се е отказал в последния момент, заявените са били 848. 

„Сега предстои среща на Областния щаб и след нея ще имаме яснота кога и в кой момент ще започне ваксинирането при нас. Виждате, че през последните дни Кюстендилска област продължава да е в червената зона. Има ръст на заболелите, въпреки че големите ученици не се бяха върнали в клас.

Все още има страх при учителите, но една част от тях вече преболедуваха, други се надяват по-бързо да започне ваксинирането. До тогава ще се спазват всички противоепидемични мерки, ще се ползват маски, постоянно проветряване на помещенията дезинфекция, ще се избягва и струпването на потоци от ученици“, обяви още Стойчева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK