Мая Манолова в ролята на Снежанка зарадва с подаръци селските кметове

снимки: infomreja.bg

Заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова влезе в ролята на Снежанка и заедно с екипа си зарадва всички кметове на села в община Кюстендил с подаръци. На стилно парти Манолова подари календари и пособия на хората от малките населени места.

Тя приветства и екипа, който в продължение на няколко седмици работеше в посока за финансиране на частния бизнес в селата по различни програми.

Мая Манолова припомни,че 20 % от “Региони в растеж” ще са дават за селата, общо средствата за 7-годишния нов програмен период за община Кюстендил са в размер на 100 млн.лв.

Към сегашните възможности за кандидатстване социална и образователна инфраструктура по селата се допълват и културата и спорта. Ще могат да се включат в проектите дейности ремонти на читалища, обновяване на спортни площадки и финансиране на частни предприемачи, в т.ч. къщи за гости и малки цехове.

Специализиран фонд с близо 500 млн.лв.от “Региони в растеж”, с разрешение на правителствения финансист Петър Чобанов ще отидат целево за селски проекти. Манолова отправи апел към служителите на общинска администрация да съдействат на селските кметове в разработката на проектите.

Финансирането по програмата ще започне от средата на 2014, разплащането на 500-те милиона от държавния бюджет тръгва от началото на следващата година. ”Дължа на хората по селата възможностите за финансиране, не само заради подкрепата по време на изборите, а защото имат право да се случват нещата,с които животът им да бъде по хубав и по-европейски”, обяви още Манолова.

 

снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg
снимки: infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

БСП00:05 - 29.12.2013
Напускам БСП-то заради лъжите които изсипаха преди изборите Тази кокошка и Бареков.Всеки знае от БСП-то че беше скълапясана работа за бюлетините а на мен лъжата хич не ми се нрави.За това Чао!!!!
само питам20:06 - 18.12.2013
За каква Европа говори, като са ни вързали към Ориента?
Сърдитко16:24 - 18.12.2013
ФОСТАТА КуРВО!!
Bastor14:35 - 18.12.2013
А както всички знаем стимулацията на честния бизнес ("честен" да се чете нашият, който работи за благото на партията и си плаща редовно партийните таксички) е нещо много хубаво.

FACEBOOK