Мая Манолова представи пакета от социални мерки на новото правителство

Мая Манолова, снимка: infomreja.bg, архив

Социален пакет от мерки е първият, приет от правителството на Пламен Орешарски, обяви на пресконференция заместник-председателят на Народното събрание и депутат от Кюстендил Мая Манолова.

"Ще бъдат предприети най-неотложни, животоспасяващи действия в подкрепа на социално уязвимите български граждани. Мерките са в 3 посоки. Подпомагане на младите семейства чрез увеличаване на майчинството от 240 лева на 310 лева. Мярката ще заработи от 1-и юли тази година. С бюджета за следващата година ще бъдат търсени възможности за увеличаване на детските и също те да бъдат получавани не само от социално слабите семейства, а да са за всички български деца", добави още депутатът от БСП.

Втората мярка се отнася за семейства с първокласници. Увеличава се еднократната помощ на 200 лева. От нея ще се възползват близо 70 %  от семействата в страната. По отношение на енергийните помощ засега има вариант те да се увеличат с  близо 12 на сто, каза Манолова.

Тя уточни, че се вдига и доходът за тези, които кандидатстват за подпомагането. "От помощта могат да се възползват семейства с доход от 400 лева. Това не е достатъчно бедните хора да живеят добре, но е важен знакът, който дава правителството на Пламен Орешарски", коментира още народният представител.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//