Манчестър Юнайтед и Арсенал продължават битката за Лига Европа

Снимка: UEFA

Вижте програмите за първите 1/8-финали в Лига Европа и в Лига на конференциите

Манчестър Юнайтед приема Бетис в първи осминафинален сблъсък от турнира Лига Европа. Срещата на стадион „Олд Трафорд“ е тази вечер от 22:00 часа българско време.

„Червените дяволи“ влизат в мача с испанците след изравнена най-тежка загуба в историята си, след като бяха разбити от големия съперник Ливърпул с 0:7 като гост през уикенда. Това бе едва второ поражение в последните 23 мача за тима във всички турнири и дойде след като манчестърци прекъснаха шестгодишна суша без трофей, като спечели Купата на Лигата.

Мениджърът на Юнайтед Ерик тен Хаг заяви на пресконференцията преди срещата в четвъртък, че отборът му трябва да се вдигне, както го направи и при тежките загуби от Брентфорд и градския съперник Сити по-рано през кампанията, и да поправи бъркотията от неделя. 

Бетис направи нулево равенство с шампиона на Испания и Европа Реал (Мадрид) в последния си мач в Ла Лига, като преди това записа три поредни победи в първенството. Съставът на Мануел Пелегрини демонстрира вече през сезона, че е опасен съперник, като заема пето място в класирането на вътрешния шампионат и е на три точки от четвъртия Реал Сосиедад и на четири от третия Атлетико (Мадрид).

В друг мач от 1/8-финалите на турнира лидерът във Висшата лига Арсенал гостува на португалския Спортинг в Лисабон. „Артилеристите“ са готови за битка в столицата, като отправят поглед и към Премиършип, където в края на седмицата гостуват на Фулъм в градско дерби.

Спортинг е четвърти в местното първенство, на цели 15 точки от водача Бенфика.

Програма за първите 1/8-финали в Лига Европа:

От 19:45 часа
Байер (Леверкузен) – Ференцварош

Рома – Реал Сосиедад

Спортинг – Арсенал

Унион Берлин – Унион Сен Жилоа

От 22:00 часа
Ювентус – Фрайбург

Манчестър Юнайтед – Бетис

Севиля – Фенербахче

Шахтьор Донецк – Фейенорд.

Програма за първите 1/8-финали в Лига на конференциите:

От 19:45 часа
АЕК Ларнака – Уест Хем

Андерлехт – Виляреал

Шериф Тираспол – Ница

От 22:00 часа
Базел – Слован

Фиорентина – Сивасспор

Гент – Истанбул Башакшехир

Лех Познан – Юргорден.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK