Лек автомобил „Форд Фокус" изгоря на улица "Иван Вазов" в Гоце Делчев, подозират умишлен палеж

Собственикът на изгорялата кола Георги Кръстилов /вдясно на снимката/, снимка: Infomreja.bg

Лек автомобил марка „Форд Фокус" изгоря в Гоце Делчев. 

Колата е била паркирана пред дома на собственика й Георги Кръстилов, на улица "Иван Вазов" в града.

Според съседи, станали очевидци и сигнализирали дежурните от противорожарна охрана, пожарът е възникнал около 04:00 часа тази сутрин. 

Задната част и купето на автомобила са изгорели напълно, от което на практика возилото не подлежи нито на ремонт, нито на по-нататъшно използване. 

На опожарения автомобил е направен оглед от полицейски служители и следователи, които не изключват версията за умишлен палеж, по която е започнало и разследването. 

"Много се изплашихме, пламъците бяха по-високо и от къщите", споделиха свидетели на огнения инцидент. 

От високата температура има стопена съседска врата, улуци. Запалило се е едно от дърветата на улицата, а дисплеят на уличен апарат за кафе на отсрещния тротоар е стопен. 

Благодарение на бързата реакция на огнеборците е било предотвратено подпалването на близките жилищни сгради.

"За първи път и за късмет, тази нощ и паркираните автомобили на тясната ни уличка бяха по-малко отвсякога. Защото ако бяха повече и паркирани плътно един до друг, със сигурност щяха да бъдат нанесени огромни материални щети на много коли. Добре, че колата на Георги Кръстилов е била на нафта, повечето от която е изтекла при възпламеняването. Не ни се мисли, ако беше с газова бутилка, сигурно сега и нас нямаше да ни има", коментираха жвеещи на улицата, уплашени от пожара. 

"Пожарът на автомобила ми е 99 % умишлен", бе категоричен и Георги Кръстилов. 

На 3 януари тази година около 21 часа със същия автомобил "Тойота" 43-годишният Георги Кръстилов блъсна по невнимание в района на КАТ-Гоце Делчев 24-годишния Кръстю Кръстев, който след седмица почина от раните си в МБАЛ "Иван Скендеров". 

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK

//