Кулеба: Очакваните промени в ръководството на Украйна няма да повлияят на отношенията със съюзниците

Снимка: БГНЕС

Промените ще бъдат военни и политически

Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба заяви днес, че очакваните скоро военни и политически промени в Украйна няма да повлияят върху взаиомоотношенията на Киев с неговите западни съюзници, предаде Ройтерс.

Украинският президент Володимир Зеленски каза в интервю за италианската телевизия РАИ, че обмисля "пренареждане", с което да смени няколко висши държавни служители, и то не само в армията. Ройтерс припомня, че вървят усилени слухове за предстоящо уволнение на главнокомандващия украинските въоръжени сили Валерий Залужни. 

"Не мисля, че каквито и да било промени в ръководството са в състояние да повлияят на отношенията с нашите партньори", каза Кулеба на съвместна пресконференция с португалския му колега Жоао Кравиньо.

Министърът отбеляза, че конституционно право на Зеленски е да уволни главнокомандващия на армията, ако намери за добре. Каквото и да е разклащане обаче не би било знак за разделение по отношение на бойните действия на Украйна, добави той.

"Може да имаме дискусии по тактиката вътре в екипа ни, но ние всички сме обединени около нашата стратегическа цел, която е победа над Русия в Украйна и възстановяване на териториалната ни цялост и неприкосновеност. И по тази стратегическа цел няма никакви дискусии", посочи Кулеба. /БТА/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK