Костадин Костадинов в Кюстендил: Мира Миркова ще стигне до балотаж и ще го спечели!

Снимки: Infomreja.bg

Кандидатът за кмет на Кюстендил Мира Миркова: Да възродим Кюстендил! Време е

Хората трябва да излязат и да гласуват на 29 октомври, защото това е тяхно право – демократичен инструмент, който могат да използват. Той е в нашите ръце и ние сме длъжни да го използваме. Има държави, в които е задължително да се гласува и аз не съм против това нещо, защото това е един начин да накараш хората да отидат и да упражнят правото си на глас. А, за да критикуваш, първо трябва да си заел позиция“. Това обяви кандидатът за кмет на Кюстендил от ПП „Възраждане“ Мира Миркова. Тя заедно с лидерът на партията Костадин Костадинов и симпатизанти, подкрепиха исканията на българските енергетици и миньори, а след което проведоха среща с граждани в читалище „Братство“. Десетки бяха дошлите да подкрепя Миркова и я посрещнаха в залата с бурни аплодисменти.

„Защо хората трябва да гласуват за мен – защото аз съм човекът мост или полъхът на промяната. Мисля, че за 16 години управление от един и същи човек, от една и съща власт, виждаме в какво състояние е градът ни. Затова мисля, че аз и екипът ми имаме невероятна програма и най-вече имаме искреното желание и прозрачността, да направим това да се случи – Кюстендил да заеме мястото, което заслужава“, обяви кандидатът за кмет на Кюстендил Мира Миркова.

Тя посочи и част от проблемите на Кюстендил, сред които са чистотата на града, проблемите на малкия и среден бизнес. „Когато в един град основният работодател е Общината, тогава не можем да говорим за признак на растеж, това не е признак на добра икономика. Това, което трябва да се случи в Кюстендил е този финансов поток да бъде активиран, така ще може да потръгне и малкия и среден бизнес, и също така да се докарат инвестиции, защото градът има много ресурси, които не се използват в момента“, обобщи Мира Миркова.

Сред приоритетите за нея и екипът й е справяне с демографската криза. По думите на Миркова в Кюстендил има много какво да се направи и по отношение на културен живот, забавления. „Ние трябва да станем един привлекателен град, за да привлечем не само инвеститори, но и хора от други градове, гости. Така и хотелите ще бъдат пълни, стаите за гости, къщите за гости и ресторантите“, каза още кандидатът за Кюстендил – Мира Миркова.

Тя се обърна към своите съграждани с думите: Да възродим Кюстендил! Време е! При мен нещата не са на всяка цена и именно това ме различава от моите опоненти. Аз искам народа да излезе, да гласува и да ме избере!

А от своя страна лидерът на Възраждане – Костадин Костадинов, прогнозира, че Мира Миркова ще стигне до балотаж на кметските избори и ще ги спечели. „Така ще приключи едно феодално управление, което е втръснало на кюстендилци. Между другото това е и причината да съм тук, в България има 28 областни града плюс още много големи общински центрове, където имаме силни кандидатури. Кюстендил беше едно от местата, които не съм поставял под въпрос да посетя. Кандидатката ни е силна, имаме данни, които все още обработваме, но подозирам, че ще излязат следващата седмица, които ни дават основания да вярваме, че тя ще стигне до балотаж и след това ще го спечели. От тази гледна точка за мен нямаше и мих колебание, че трябваше да дойда тук и да я подкрепя“, обяви Костадин Костадинов.

По отношение на местата в Общински съвет – Кюстендил, той обяви че никога не брои общинските съветници. Очакванията му обаче в страната е да имат повече от 500. „Въпросът е в друго. 10 години съм бил общински съветник. Три пъти съм вкарвал група от по 4-ма общински съветници във Варна и какво от това, когато в Общински съвет доминира мнозинство и ние сме единствената опозиция. Не спечелим ли кметското място какъвто и да е броят на общинските съветници, Законът за местното самоуправление и местната администрация дава такива огромни права на кмета, че той може напрактика да управлява и без общински съвет. Така че за нас е важно Мира Миркова да стане кмет на Кюстендил. Не играем на дребно, не ни вълнува бройката на общински съветници. Тя е млад човек, който е избрал да се върне в родния си град.

Мира Миркова има необходимите качества и умения, тя не е обвързана с местни олигарси, с местни икономически групировки, тя има чисто минало, нещо което е голям проблем за голяма част от българските политици, които имат много сериозни проблеми с миналото си и точно поради тази причина се страхуват за бъдещето си. Мира не се страхува за бъдещето си, Мира се страхува единствено за бъдещето на Кюстендил, който ако продължи да бъде управляван от Петър Паунов, е обречен да загине“, категоричен беше Костадин Костадинов.

 Възраждане е с номер 42 в бюлетината – за Мира Миркова!

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK

//