Корнелия Нинова гласува за главнокомандващ, който ще се старае да има мир

Снимка: БГНЕС

Нинова смята, че бюджетът е едно от първите неща, които трябва да се дискутира и приеме

"Гласувах за президент-държавник, който винаги ще се ръководи от интереса на България, който като главнокомандващ ще се старае да има мир, България да не бъде въвличана в конфликти, ще налага вето на закони, в които има корупция и ще превърне КСНС в орган, където държавници ще мислят за страната." Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, след като упражни правото си на глас в 25 ОУ "Д-р Петър Берон".

От проведените до този момент разговори, Нинова е обнадеждена, че ще има правителство. От вторник БСП започват разговори в 18 експертни групи, социалистите ще си сложат програмата на масата и ще работят в диалогичност с останалите. Нека вървят преговорите, ще ви държим в течение. Нека да потръгнат нещата и ще видите, уточни тя.

Нинова добави, че математиката показва, че без подкрепата на БСП не може да бъде съставено правителство. Тепърва ще се разговаря за министри и за личностите, които имат качества да изпълнят общото.

В решенията на НС на БСП има поставени теми, за които няма да има компромис - Република Северна Македония и неприемането на Истанбулската конвенция. Това, което БСП предлага в програмата си за първите 100 дни е намаляване на цените на горивата и храните от малката потребителска кошница, а не промени в данъчната система. Кардинална промяна в данъчното законодателство не се е обсъждала.

Нинова смята, че бюджетът е едно от първите неща, които трябва да се дискутира и приеме, особено в приоритетите на червените социалната политика. Бизнесът е зле, здравеопазването има нужда от подкрепа и за Нинова е важно да се приеме бързо бюджета за 2022 г. Нека сега положим същите усилия, както с актуализацията на бюджета, призова Нинова. Това е важно за хората, тъй като те иначе не биха разчитали на помощ. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK