Коледно-новогодишна фиеста „Коледария“ за пета година в Белица

снимки: читалище "Георги Тодоров-1885" - Белица

За пета поредна година по инициатива на Общинска администрация - Белица и читалище“Георги Тодоров-1885 навръх Коледа в Белица се проведе коледно-новогодишната фиеста„Коледария“.

Идеята на Коледария е да обедини цялата местна общност за активно участие в празненствата по случай Рождество Христово. И този път наградите за обявените конкурси - за есе и стихотворение на тема "Коледа - любима и желана", осигури общинското ръководство.

Да оцени детските творби на учениците от СОУ "Св. Св. Кирил и Методийи" и Гимназия "Никола Вапцаров" - Белица, нелеката задача се падна на жури в състав: Иванка Папалезова-Мраценкова, Мария Дунгьова и Катя Веселинова.

На I място в конкурса за есе се класира Ивана Велинова от 9 „в” клас на СОУ ”Св. Св. Кирил и Методий", на II място - Хава Али от 9 „в” клас на СОУ ”Св. Св. Кирил и Методий", на III място - Ивелина Топалова от 9 „в” клас на СОУ ”Св. Св. Кирил и Методий".

Посланието в стихотворна форма на учениците от 4 „а“ клас с ръководител Валя Чонкова, отправено към жителите на Белица, получи първо място в конкурса за стихотворение.

В конкурса за „Най-атрактивна коледна украса” на къща" на първо място се класира домът на семейство д-р Лиляна Самарджиева и инж. Иван Богданов, които дариха паричната си награда в размер на 50 лв. на най-малките участници в коледната програма - театрална група „Дъга" при НЧ “Георги Тодоров-1885“ с ръководител Йордана Георгиева.

На второ място е семейството на Таня и д-р Иван Панайотови, а на трето - Радка и Георги Димитрови от кв. „Русовица“.

Проведен бе и конкурс за най-добро червено и бяло вино „Моето вино е най-добро”, като класираните получиха парични награди.

В надпреварата за най-добро бяло вино на първо място се класира Иван Мадолев, на второ - Георги Мадолев, на трето - Веселин Веселинов. В раздела за червено вино конкурса спечели Стефан Зотев, а след него се наредиха Георги Мадолев и Яхя Исмаилов Джембазки.

В конкурса за „Най-автентично коледно ястие" жури в състав: Александър Бучков, Венета Разсолкова и Мария Георгиева, реши да даде три първи награди, тъй като участниците бяха спазили темата при представяне на своите специалитети. Отличниците са заведение за обществено хранене „При Нифка“ - Анифе Къшева, ресторант „Гецата“ – Георги и Бинка Георгиеви, и механа „Белица“ - Цветанка и Дарчо Чипеви.

 

 

ОЩЕ СНИМКИ В РУБРИКАТА "КАКВО ВИДЯ?"

 

 

снимки: читалище "Георги Тодоров-1885" - Белица
снимки: читалище "Георги Тодоров-1885" - Белица
снимки: читалище "Георги Тодоров-1885" - Белица
снимки: читалище "Георги Тодоров-1885" - Белица

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK

//